Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Geen geld voor de kapper? De beautybank neemt die zorg weg

Geplaatst opdonderdag 18 april 2019 - 17:53

Het begon ooit met de voedselbank, daarop volgden de kledingbank en de speelgoedbank. Maar in Venlo is er nu ook een beautybank.

Mensen die niet veel te besteden hebben, kunnen daar terecht voor verzorgingsspullen, een make-upje of een knipbeurt.

Zeepautomaat leegroven
Tamara Westheim meldde zich aan voor het initiatief toen ze hoorde dat mensen in de nachtopvang in Venlo met een boterhamzakje naar de McDonald's gaan. "Je pikt daar de zeepautomaat leeg, want dan kun je 's avonds in ieder geval wassen en je haren doen." Dat moest anders volgens haar.

Financieel krap
Mensen die het financieel moeilijk hebben, bezuinigen vaak als eerste op de persoonlijke verzorging. Zo ook Natasja Peeters, die regelmatig aanklopt bij de beautybank. Naar de kapper gaan heeft ze al lang niet gedaan. "De kapper, ja de kinderen en iedereen, behalve ik, want daar is geen geld voor", zegt Peeters. "Dus als je toch voor jezelf kunt zorgen op deze manier is dat echt een enorme zorg minder."

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen