Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen geld voor de kapper? De beautybank neemt die zorg weg

Geplaatst opdonderdag 18 april 2019 - 17:53

Het begon ooit met de voedselbank, daarop volgden de kledingbank en de speelgoedbank. Maar in Venlo is er nu ook een beautybank.

Mensen die niet veel te besteden hebben, kunnen daar terecht voor verzorgingsspullen, een make-upje of een knipbeurt.

Zeepautomaat leegroven
Tamara Westheim meldde zich aan voor het initiatief toen ze hoorde dat mensen in de nachtopvang in Venlo met een boterhamzakje naar de McDonald's gaan. "Je pikt daar de zeepautomaat leeg, want dan kun je 's avonds in ieder geval wassen en je haren doen." Dat moest anders volgens haar.

Financieel krap
Mensen die het financieel moeilijk hebben, bezuinigen vaak als eerste op de persoonlijke verzorging. Zo ook Natasja Peeters, die regelmatig aanklopt bij de beautybank. Naar de kapper gaan heeft ze al lang niet gedaan. "De kapper, ja de kinderen en iedereen, behalve ik, want daar is geen geld voor", zegt Peeters. "Dus als je toch voor jezelf kunt zorgen op deze manier is dat echt een enorme zorg minder."

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen