Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen gedwongen ontslagen bij Arcus

Geplaatst opdonderdag 22 december 2016 - 6:33

Arcuscollege hoeft definitief geen werknemers te ontslaan. Dat heeft de raad van bestuur van de mbo-opleiding aan de circa negenhonderd werknemers laten weten.

Het college, dat de hoofdvestiging in Heerlen heeft, zag het leerlingaantal dit jaar onverwacht zo sterk teruggelopen, dat er fors moet worden bezuinigd. De komende drie jaar moet een tekort van zeven miljoen euro worden weggewerkt, zo werd vorige maand bekend.

Lees ook: Arcus moet onverwacht vele miljoenen bezuinigen

Personeel
Ook het personeelsbestand moet worden ingekrompen, maar dat kan voldoende worden bewerkstelligd met een soepelere pensioenregeling en het niet verlengen van tijdelijke contracten.

Andere opleiding
Onderzoek heeft tot dusver uitgewezen dat de krimp van het leerlingaantal geen demografische oorzaak heeft, maar dat jongeren om de een of andere reden ervoor kiezen een andere opleiding te volgen. Wat die redenen precies zijn, wordt nu door het bestuur verder onderzocht.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Schoonmaken
Brons voor Sittardse op EK Schoonmaken
Arcus College te klein of niet? Veel discussie
Belangstelling voor technisch onderwijs neemt toe
Moslima doet nog geen aangifte tegen Arcus College
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen