Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen gedwongen ontslagen bij Arcus

Geplaatst opdonderdag 22 december 2016 - 6:33

Arcuscollege hoeft definitief geen werknemers te ontslaan. Dat heeft de raad van bestuur van de mbo-opleiding aan de circa negenhonderd werknemers laten weten.

Het college, dat de hoofdvestiging in Heerlen heeft, zag het leerlingaantal dit jaar onverwacht zo sterk teruggelopen, dat er fors moet worden bezuinigd. De komende drie jaar moet een tekort van zeven miljoen euro worden weggewerkt, zo werd vorige maand bekend.

Lees ook: Arcus moet onverwacht vele miljoenen bezuinigen

Personeel
Ook het personeelsbestand moet worden ingekrompen, maar dat kan voldoende worden bewerkstelligd met een soepelere pensioenregeling en het niet verlengen van tijdelijke contracten.

Andere opleiding
Onderzoek heeft tot dusver uitgewezen dat de krimp van het leerlingaantal geen demografische oorzaak heeft, maar dat jongeren om de een of andere reden ervoor kiezen een andere opleiding te volgen. Wat die redenen precies zijn, wordt nu door het bestuur verder onderzocht.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Schoonmaken
Brons voor Sittardse op EK Schoonmaken
Arcus College te klein of niet? Veel discussie
Belangstelling voor technisch onderwijs neemt toe
Moslima doet nog geen aangifte tegen Arcus College
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen