Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen gedwongen ontslagen bij Arcus

Geplaatst opdonderdag 22 december 2016 - 6:33

Arcuscollege hoeft definitief geen werknemers te ontslaan. Dat heeft de raad van bestuur van de mbo-opleiding aan de circa negenhonderd werknemers laten weten.

Het college, dat de hoofdvestiging in Heerlen heeft, zag het leerlingaantal dit jaar onverwacht zo sterk teruggelopen, dat er fors moet worden bezuinigd. De komende drie jaar moet een tekort van zeven miljoen euro worden weggewerkt, zo werd vorige maand bekend.

Lees ook: Arcus moet onverwacht vele miljoenen bezuinigen

Personeel
Ook het personeelsbestand moet worden ingekrompen, maar dat kan voldoende worden bewerkstelligd met een soepelere pensioenregeling en het niet verlengen van tijdelijke contracten.

Andere opleiding
Onderzoek heeft tot dusver uitgewezen dat de krimp van het leerlingaantal geen demografische oorzaak heeft, maar dat jongeren om de een of andere reden ervoor kiezen een andere opleiding te volgen. Wat die redenen precies zijn, wordt nu door het bestuur verder onderzocht.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Schoonmaken
Brons voor Sittardse op EK Schoonmaken
Arcus College te klein of niet? Veel discussie
Belangstelling voor technisch onderwijs neemt toe
Moslima doet nog geen aangifte tegen Arcus College
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen