Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen gang, maar straat voor dementerende ouderen

Geplaatst opmaandag 7 maart 2016 - 18:23

Een bijzonder concept in de begeleiding van dementerende ouderen; een gang die eruit ziet als een straat, en brievenbussen in de binnendeuren van de zorgwoningen.

Het zijn enkele maatregelen bedoeld om het welzijn van bewoners van een wooncomplex in Geleen te verbeteren. Ze kunnen zich hierdoor beter oriënteren, en ook worden de hersenen positief geprikkeld zegt zorggroep Zuyderland.

Tevreden
De kleinschalige woonvorm telt zes bewoners. Allemaal dementerende ouderen. Familie van de bewoners geeft aan dat het concept werkt. De ouderen zijn minder verward, zo stellen ze.

Uniek
De zorginstelling spreekt van een uniek idee en wil het concept verder uitrollen. Op welke termijn is nog onduidelijk.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Knieprothese in Zuyderland voortaan zonder MRI
Patiënt Zuyderland neemt de benen in roze kamerjas
'Bestuur Zuyderland heeft financiële planning niet op orde'
Patiënten 'zoveel mogelijk' ontzien bij forse bezuinigingen
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen