Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen Formule W voor Milou Mets: 'Ik ben er kapot van'

Geplaatst opdonderdag 28 maart 2019 - 10:51

De 28-jarige Milou Mets uit Bingelrade mag het komend seizoen niet in de Formule W gaan racen. Ze kreeg woensdag te horen dat ze niet snel genoeg was.

"Ik ben een winnaar en dit doet ontzettend veel pijn."

Almeria
Voor de nieuwe raceklasse voor vrouwen waren er 18 stoeltjes te vergeven. De Limburgse coureur streed de afgelopen vier dagen, samen met 27 andere vrouwen, in het Spaanse Almeria om een plek in de Formule W.

Enorme teleurstelling
Mets pakte afgelopen week het vliegtuig naar Spanje met maar één doel: een plekje bemachtigen in de Formule W. Die droom moet ze voorlopig even parkeren. "De teleurstelling is enorm. Ik ben trots op mezelf en ik ga daarom nu ook met opgeheven hoofd naar huis. Maar ik ben er wel kapot van", zegt Mets zeer geëmotioneerd.

Emotioneel zwaar
Ondanks dat het vertrouwen vooraf groot was, merkte Mets al heel snel dat haar achterstand aanzienlijk was. De in Bingelrade geboren coureur kreeg de pijnlijke boodschap al op het circuit zelf te horen. "Ik weet niet wat ik wel of niet goed gedaan heb de afgelopen dagen. De boodschap was alleen dat ik niet goed genoeg was voor een stoeltje. Dit is emotioneel heel erg zwaar", zegt Milou Mets.

Lees ook: Milou Mets outsider in strijd om stoeltje Formule W

Drie seconden
Op de eerste dag kwam Mets tijdens de audities voor de nieuwe raceklasse tien seconden te kort. Ze verbeterde zich de dagen daarna zichtbaar en bracht de achterstand uiteindelijk terug naar drie seconden. "De beste rondetijd was één minuut en 30 seconden. Een achterstand van drie seconden lijkt relatief weinig, maar in vergelijking met mijn concurrentie is dat nog te groot."

Tweede ronde
De wond is nog vers en Mets moet de teleurstelling eerst nog een plek zien te geven. Ze had zich voorgenomen om bij een eventuele afwijzing ook geen verdere pogingen te ondernemen om in de Formule W te mogen racen. Maar daar denkt ze inmiddels heel anders over. "Ik ben na deze ervaringen gemotiveerder dan ooit. De organisatie heeft mij ook op het hart gedrukt dat ik eerst meer meters moet gaan maken . Ze willen mij in november namelijk graag weer terugzien", zegt de coureur uit Bingelrade.

Meters maken
Om in november zo goed mogelijk voor de dag te komen, gaat Milou de komende tijd op zoek naar mogelijkheden om meer ervaring op te doen. Om die ervaring op te kunnen doen, gaat Mets eerst met een aantal mensen om tafel die dit voor haar kunnen realiseren. "De afgelopen vijftien jaar heb ik een groot netwerk gecreëerd. Dus dat moet wel goed komen. Het is zaak dat ik op het circuit in een single-seater meters ga maken."

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen