Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen finaleplek Eaters na doelpuntenregen Hagenezen

Geplaatst opwoensdag 2 januari 2019 - 22:51

Het is de spelers van Microz Eaters uit Geleen niet gelukt om een finaleplek te bemachtigen in de strijd om de beker.

Woensdagavond waren de bezoekers van Hijs Hokij uit Den Haag in de derde halve finale te sterk voor de ijshockeyers uit Geleen. Den Haag won met 6-3. Het was de beslissende wedstrijd nadat beide ploegen afgelopen weekend allebei een wedstrijd wisten te winnen.

Powerplay
De Eaters had een sterke openingsfase. De eerste powerplay kwam na vijf minuten, maar leverde de Geleense mannen geen voorsprong op. In de tiende minuut van de eerste periode wist Jordi Smit het eerste punt op het scorebord te zetten. Dezelfde Smit kreeg even later een penalty waardoor Eaters even met een man minder op het ijs stond. De Hagenezen weten deze kans te benutten en schoten de puck in de goal: 1-1.

Hard tegen hard
De spelers van Hijs Hokij lieten er in de tweede periode geen gras over groeien. In de eerste paar minuten kregen zij twee mooie kansen, maar een goal bleef uit. Ook een powerplay bij de Eaters leverde geen nieuwe stand op. De tweede periode, waarin de strijd er steeds fysieker aan toe ging, werd beslist door de mannen uit Den Haag. In de laatste paar minuten maakte Joey Oosterveld 2-1.

Hoofd op hol
In de laatste periode van de wedstrijd wisten de Hagenezen het hoofd van de Geleense ijshockeyers aardig op hol te brengen. Vlak na de eerste minuut vergrootte Raymond van der Schuit de voorsprong naar 1-3. Eaters-speler Nick Verschuren probeerde de schade nog te beperken, maar miste. De Zweedse Sjodin wist vervolgens wel weer een goal te maken voor de Haagse club en kort daarna maakte Reinier Staats de 1-5.

Aan het eind van de vijftiende minuut haalde Eaters nog een doelpunt uit een penalty, maar deze werd meteen afgestraft door een tegengoal van de Hagenezen. Yan Turcotte kreeg de puck in de laatste paar minuten nog één keer voorbij de Haagse keeper, maar dat was niet genoeg. De wedstrijd eindigt in 3-6 voor Hijs Hokij.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen