Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen extra maatregelen Provincie na affaire-Verheijen

Geplaatst opmaandag 23 februari 2015 - 22:42

De provincie Limburg ziet vooralsnog geen aanleiding om extra maatregelen te nemen naar aanleiding van het declaratiegedrag van voormalig VVD-gedeputeerde Mark Verheijen.

Dat bleek maandagavond tijdens een vergadering van het Limburgs Parlement, de Limburgse Provinciale Staten. De SP wilde dat gedeputeerden voortaan geen nevenfuncties meer mogen hebben, maar dat idee vond weinig weerklank. Een voorstel van de PVV om voortaan een openbaar register met alle declaraties inclusief bonnetjes van gedeputeerden te realiseren, kreeg de handen van de Limburgse Statenleden niet op elkaar.

Niet blij
Het Limburgs Parlement besprak maandagavond het declaratiegedrag van voormalig gedeputeerde Mark Verheijen (VVD). "Iedereen is boos, iedereen vindt het vervelend wat hier gebeurt", vatte gouverneur Theo Bovens de stemming samen. "Ik ben niet blij met de aanleiding voor dit debat."

Venlo
Maandagavond kwamen ook in Venlo de fractievoorzitters van de politieke partijen samen om te praten over Mark Verheijen, die voor hij gedeputeerde werd daar wethouder was. Het is moeilijk achteraf te controleren waar Verheijen als wethouder allemaal mee bezig was, omdat na zijn vertrek zijn agenda is gewist. Voortaan zullen agenda's van ex-wethouders langer bewaard blijven, besloot burgemeester Antoin Scholten maandag.

Ook de declaraties van de wethouders en de burgemeester worden voortaan openbaar, maakte de burgemeester bekend.

Lees ook: Provincie: geen onterechte declaraties Mark Verheijen

Lees hier de eerdere berichtgeving over Mark Verheijen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

PVV: alle declaraties gedeputeerden openbaar
ANP
'Bonnetjes-controle provincie moet anders'
ANP
Gedeputeerde Kersten: media maken Mark Verheijen kapot
Extern bureau onderzoekt declaraties Verheijen
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen