Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen extra geld als fusie Heerlen-Landgraaf niet doorgaat

Geplaatst opdinsdag 10 januari 2017 - 22:38

Als de voorgenomen fusie van Heerlen en Landgraaf niet doorgaat, dan hoeven die twee gemeenten ook niet op extra geld van de provincie te rekenen.

Dat maakte CDA-gedeputeerde Ger Koopmans duidelijk tijdens de presentatie van de beleidsvisie van de nieuwe gemeente, die op 1 januari 2019 ontstaat na een fusie van Onderbanken, Nuth en Schinnen.

Extra geld
Zonder Heerlen en Landgraaf expliciet te noemen, zei
Koopmans dat als gemeenten die willen fuseren, zich presenteren met een goede, nieuwe gezamenlijke visie, de provincie dan meer dan bereid is extra geld te geven.

Vijf miljoen
Zo krijgt de nieuwe groene fusiegemeente minimaal vijf miljoen euro extra voor de uitvoering van projecten. Maar als dat niet het geval is en er geen echte beweging plaatsvindt, dan komen wij ook niet met extra geld over de brug, zegt Koopmans.

Meerderheid
Maandag beslissen de gemeenteraden van Heerlen en Landgraaf over het voorstel om te fuseren. In Heerlen is een meerderheid verzekerd maar in Landgraaf is dat nog lang niet het geval.
Cruciaal in Landgraaf is de opstelling van coalitiepartij CDA. Zij geeft de doorslag voor het wel of niet doorgaan van de fusie.

Vergadering
Tijdens een vergadering eind december zei het CDA dat het niet waarschijnlijk is dat het voorstel voor een herindeling onze steun krijgt. Volgens de fractie ontbreekt het noodzakelijke draagvlak. Vrijdag vergadert de CDA-afdeling in Landgraaf over de kwestie.

Goede stap
Daarbij is ook gedeputeerde Koopmans aanwezig. Hij zal daar de steun van het provinciebestuur voor een herindeling herhalen en toelichten. Het provinciebestuur vindt dat een goede stap en een gedegen onderbouwde koers.

Lees hier meer over de voorgenomen fusie.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier

Gerelateerde berichten

Burgemeesters Kerkrade en Brunssum zien fusie niet zitten
Provincie praat verder over fusie na gevallen coalitie
Bijna duizend reacties op fusieplan Heerlen - Landgraaf
Provincie maakt werk van herindeling Parkstad
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen