Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen extern onderzoek naar gronddeal Knops

Geplaatst opwoensdag 7 oktober 2020 - 16:07

Er wordt geen onafhankelijk onderzoek gedaan naar de gronddeal van Staatssecretaris Raymond Knops uit Hegelsom, waarbij hij voor tienduizenden euro's bevoordeeld zou zijn.

Dat heeft de gemeenteraad van Horst aan de Maas dinsdagavond beslist, zo meldt lokale omroep Horst aan de Maas.

Onafhankelijk onderzoek
De SP wilde een onafhankelijk onderzoek naar de gang van zaken rond de bouw van Knops' woning na publicaties in NRC en De Limburger. Deze kranten stelden in mei dat Knops in de tijd dat hij Kamerlid van het CDA was voor tienduizenden euro's bevoordeeld zou zijn bij de koop van grond voor zijn huis. Hij zou meer grond hebben gekregen dan waarvoor hij had betaald. Knops zelf heeft dit ontkend.

Lees ook: 'Raymond Knops bevoordeeld bij gronddeal huis'

Een meerderheid van de gemeenteraad heeft laten weten dat ze een dergelijk onderzoek niet meer nodig vinden. Burgemeester Ryan Palmen zei eerder al dat er geen sprake is geweest van bevoordeling.

Lees ook: Burgemeester: 'Niks mis met bouwkavel Raymond Knops'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen