Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen explosief in verdachte brief bij Enexis

Geplaatst opdonderdag 20 februari 2020 - 11:22

De verdachte brief die donderdagochtend in Weert is gevonden bevat geen explosief materiaal. Dat blijkt uit onderzoek van bomexperts van Defensie.

In de brief zitten volgens de politie elektronische spullen. Het gebouw van netbeheerder Enexis aan de Schatbeurderlaan is weer vrijgegeven.

Verdacht
Een medewerker sloeg rond 7:30 uur alarm nadat hij een brief had gevonden die er verdacht uitzag. Uit voorzorg werd direct het volledige gebouw van de netbeheerder ontruimd. Na een eerste inspectie van een explosievenverkenner van de politie mochten de meeste medewerkers weer naar hun werkplek terug. Alleen de vleugel waar de brief lag, bleef leeg.

Lees ook: Verdachte brief gevonden bij Enexis: bomexperts onderweg

Geen link
Er werd direct contact gezocht met het onderzoeksteam in Amsterdam dat bezig is met de bombrieven die de laatste tijd op meerdere locaties opdoken. Daaruit kwam al naar voren dat er vermoedelijk geen sprake zou zijn van een verband. Het leek niet om een vergelijkbare brief te gaan.

Onderzoek
Toch werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) opgeroepen om de inhoud van de brief verder te onderzoeken. Uit dit onderzoek bleek dat er elektronische spullen in de brief zaten, geen explosieven. De politie heeft daarop het gebouw weer volledig vrijgegeven.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen