Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen explosief in verdachte brief bij Enexis

Geplaatst opdonderdag 20 februari 2020 - 11:22

De verdachte brief die donderdagochtend in Weert is gevonden bevat geen explosief materiaal. Dat blijkt uit onderzoek van bomexperts van Defensie.

In de brief zitten volgens de politie elektronische spullen. Het gebouw van netbeheerder Enexis aan de Schatbeurderlaan is weer vrijgegeven.

Verdacht
Een medewerker sloeg rond 7:30 uur alarm nadat hij een brief had gevonden die er verdacht uitzag. Uit voorzorg werd direct het volledige gebouw van de netbeheerder ontruimd. Na een eerste inspectie van een explosievenverkenner van de politie mochten de meeste medewerkers weer naar hun werkplek terug. Alleen de vleugel waar de brief lag, bleef leeg.

Lees ook: Verdachte brief gevonden bij Enexis: bomexperts onderweg

Geen link
Er werd direct contact gezocht met het onderzoeksteam in Amsterdam dat bezig is met de bombrieven die de laatste tijd op meerdere locaties opdoken. Daaruit kwam al naar voren dat er vermoedelijk geen sprake zou zijn van een verband. Het leek niet om een vergelijkbare brief te gaan.

Onderzoek
Toch werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) opgeroepen om de inhoud van de brief verder te onderzoeken. Uit dit onderzoek bleek dat er elektronische spullen in de brief zaten, geen explosieven. De politie heeft daarop het gebouw weer volledig vrijgegeven.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen