Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen explosief in verdachte brief bij Enexis

Geplaatst opdonderdag 20 februari 2020 - 11:22

De verdachte brief die donderdagochtend in Weert is gevonden bevat geen explosief materiaal. Dat blijkt uit onderzoek van bomexperts van Defensie.

In de brief zitten volgens de politie elektronische spullen. Het gebouw van netbeheerder Enexis aan de Schatbeurderlaan is weer vrijgegeven.

Verdacht
Een medewerker sloeg rond 7:30 uur alarm nadat hij een brief had gevonden die er verdacht uitzag. Uit voorzorg werd direct het volledige gebouw van de netbeheerder ontruimd. Na een eerste inspectie van een explosievenverkenner van de politie mochten de meeste medewerkers weer naar hun werkplek terug. Alleen de vleugel waar de brief lag, bleef leeg.

Lees ook: Verdachte brief gevonden bij Enexis: bomexperts onderweg

Geen link
Er werd direct contact gezocht met het onderzoeksteam in Amsterdam dat bezig is met de bombrieven die de laatste tijd op meerdere locaties opdoken. Daaruit kwam al naar voren dat er vermoedelijk geen sprake zou zijn van een verband. Het leek niet om een vergelijkbare brief te gaan.

Onderzoek
Toch werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) opgeroepen om de inhoud van de brief verder te onderzoeken. Uit dit onderzoek bleek dat er elektronische spullen in de brief zaten, geen explosieven. De politie heeft daarop het gebouw weer volledig vrijgegeven.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen