Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen Europese titel voor Oranjedames O17 na penaltydrama

Geplaatst opvrijdag 17 mei 2019 - 16:16

De Oranjeleeuwinnen onder 17 met Kim Everaerts uit Horst aan de Maas in de gelederen hebben vrijdagmiddag in Bulgarije de finale van Duitsland verloren met penalty's.

Na negentig minuten stond een gelijke stand van 1-1 op het scorebord.

Oosterburen
De Duitsers wonnen de strafschoppenreeks met 3-2. Het enige Nederlandse doelpunt in reguliere speeltijd werd gescoord door Nikita Tromp, die ook al eerder tegen de oosterburen wist te scoren. In de poulefase van het toernooi wisten de Oranjedames namelijk nog van de Duitsers te winnen. Toen werd het 3-2. De doelpunten kwamen op naam van De Keijzer, Van Diemen en Tromp.

Drie Duitse strafschoppen
Bondscoach Robert de Pauw paste in de extra tijd van het duel nog een merkwaardige wissel toe. Keepster Claire Dinkla werd vervangen door Lisan Alkemade. Alkemade stopte drie Duitse strafschoppen, maar dat bleek niet genoeg voor de Europese titel. Rechtsback Kim Everaerts speelde de hele wedstrijd.

WK in Brazilië
De wissel deed veel denken aan de truc van Louis van Gaal op het WK van 2014 in Brazilië. In de kwartfinale speelde Oranje tegen Costa Rica en Van Gaal besloot in de slotseconden van de verlenging doelman Jasper Cillessen te vervangen voor Tim Krul. En met succes. Krul stopte twee strafschoppen en Oranje ging verder naar de halve finale. Dat ging er zo aan toe:

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen