Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen eremetaal voor Limburgse triatleten op EK Sprint

Geplaatst opzondag 20 juni 2021 - 8:06

De Limburgse triatleten zijn niet in de prijzen gevallen bij het EK Sprint in Kitsbühel. Quinty Schoens uit Stein haalde met een vijftiende plaats bij de vrouwen de hoogste klassering van de vier Limburgse deelnemers.

De triatleten moesten op het EK Sprint in Oostenrijk 500 meter zwemmen, 12 kilometer fietsen en 3,1 kilometer hardlopen.

Veel tijd
Quinty Schoens en Rani Skrabanja uit Cadier en Keer hadden zich vrijdag geplaatst voor de finale. In de eindstrijd kwam Skrabanja als een van de eersten na 500 meter zwemmen uit het water. Quinty Schoens noteerde de tweede tijd bij het fietsen, maar verloor net als Skrabanja veel tijd bij het hardlopen. Zij finishte als vijftiende. Skrabanja eindigde op de 29e plaats.

Marco van der Stel
Marco van der Stel uit Sittard moest in de finale bij de mannen genoegen nemen met een 24e plaats. Hij legde de drie onderdelen af in een tijd van 3 minuten en 9 seconden was daarmee iets meer dan een minuut langzamer dan de Zwitser Max Studer, die de Europese titel voor zich opeiste.

Youri Keulen
Youri Keulen had zich met een negende tijd in de U23-categorie voor de B-finale geplaatst. De triatleet uit Spaubeek kwam in de eindstrijd als 21e uit het water, maar verloor tijd op de toppers bij het fietsen en hardlopen. Youri kwam na 35 minuten en 36 seconden als 24e over de finish en moest iets meer dan tweeëneenhalve minuut toegeven op de Oostenrijker Lukas Hollaus, die Europees kampioen werd.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen