Overslaan en naar de inhoud gaan

'Geen enkele internetdienst kan hackvrij zijn'

Geplaatst opwoensdag 10 februari 2016 - 20:56

"Geen enkele internetdienst kan hackvrij zijn", dat zegt Johan Dassen, commercieel directeur van het bedrijf V-tech.

Dassen reageert op verschillende beveiligingsexperts, die op de site van de Britse omroep BBC oproepen op tot een boycot van de gadgets voor kinderen van dat bedrijf, dat het Europees hoofdkantoor in Weert heeft. Het bedrijf maakt onder meer tablets en smartphones voor kinderen.

Laks
V-tech gaat volgens de experts laks om met de beveiliging van zijn apparaten en een waarschuwing in de algemene voorwaarden roept verontwaardiging op. "Iedereen heeft recht op een eigen mening", aldus Dassen.

Gegevens gestolen
Bij een hack op V-tech werden vorig jaar de gegevens van ruim 120.000 Nederlandse kinderen gestolen. Wereldwijd ging het om de gegevens van miljoenen kinderen en hun ouders.

Onveilig
In de algemene voorwaarden, die gebruikers moeten accepteren, waarschuwt het bedrijf dat informatie die verzonden wordt van en naar de site onveilig kan zijn of onderschept kan worden.

Voorwaarden
De waarschuwing is volgens de directeur niet nieuw, maar staat volgens hem ook in de oude algemene voorwaarden. Hij benadrukt dat niet alleen de voorwaarden maar ook de website helemaal is herzien.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Aanhouding voor hack computerspeelgoed VTech
DigiD Roermond, Weert en Heerlen jaar lang lek
Gemeenten Weert en Roermond ontkennen DigiD-lek
Heerlen ontkent DigiD-lek
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen