Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Geen dwang in seksclub Lemiers’

Geplaatst opvrijdag 24 april 2015 - 17:25

De verdachten die voor de rechter staan omdat in seksclub Aspasia in Lemiers sprake zou zijn geweest van mensenhandel, afpersing en aanzetten tot prostitutie 'zijn onschuldig.'

Dat is vrijdag door hun advocaten bepleit voor de rechtbank in Maastricht. Tegen eigenaar Willy K. (50) uit Maasmechelen is vorige week door het Openbaar Ministerie (OM) een onvoorwaardelijke celstraf van 40 maanden geëist.

Vrouw
Zijn vrouw en zakenpartner Beate Z. (44) zou 36 maanden, waarvan tien voorwaardelijk, detentie moeten krijgen. Ook Bert A. (51) uit Schimmert hoorde een onvoorwaardelijke celstraf tegen zich eisen omdat hij medeplichtig zou zijn.

De raadsmannen Jan Thomassen, Arthur Vonken en Bart Nijsten gaan voor vrijspraak van hun cliënten. Er zou geen sprake zijn geweest van enige dwang, geweld of uitbuiting. Dat een minderjarige (17) werkzaam was in de club, zou hoofdverdachte K. niet verweten mogen worden. "Die heeft alles gedaan om de leeftijd te verifiëren."

Altijd strafbaar
Het OM blijft bij de standpunten die vorige week zijn ingenomen. "De vrouwen werden wel degelijk in hun vrijheid beperkt. Verder is het werven van vrouwen en grensoverschrijdend vervoer dat plaatsvond altijd strafbaar", stelt officier van justitie Karin Janssen.

De uitspraak is op 22 mei.

Lees ook: Prostituee seksclub Lemiers was minderjarig

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Clubbaas saunaclub Lemiers voor rechter
Verdachten van mensenhandel bij sauna-club gaan vrijuit
Eigenaren seksclub Lemiers gaan vrijuit
Prostituee seksclub Lemiers was minderjarig
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen