Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

‘Geen dwang in seksclub Lemiers’

Geplaatst opvrijdag 24 april 2015 - 17:25

De verdachten die voor de rechter staan omdat in seksclub Aspasia in Lemiers sprake zou zijn geweest van mensenhandel, afpersing en aanzetten tot prostitutie 'zijn onschuldig.'

Dat is vrijdag door hun advocaten bepleit voor de rechtbank in Maastricht. Tegen eigenaar Willy K. (50) uit Maasmechelen is vorige week door het Openbaar Ministerie (OM) een onvoorwaardelijke celstraf van 40 maanden geëist.

Vrouw
Zijn vrouw en zakenpartner Beate Z. (44) zou 36 maanden, waarvan tien voorwaardelijk, detentie moeten krijgen. Ook Bert A. (51) uit Schimmert hoorde een onvoorwaardelijke celstraf tegen zich eisen omdat hij medeplichtig zou zijn.

De raadsmannen Jan Thomassen, Arthur Vonken en Bart Nijsten gaan voor vrijspraak van hun cliënten. Er zou geen sprake zijn geweest van enige dwang, geweld of uitbuiting. Dat een minderjarige (17) werkzaam was in de club, zou hoofdverdachte K. niet verweten mogen worden. "Die heeft alles gedaan om de leeftijd te verifiëren."

Altijd strafbaar
Het OM blijft bij de standpunten die vorige week zijn ingenomen. "De vrouwen werden wel degelijk in hun vrijheid beperkt. Verder is het werven van vrouwen en grensoverschrijdend vervoer dat plaatsvond altijd strafbaar", stelt officier van justitie Karin Janssen.

De uitspraak is op 22 mei.

Lees ook: Prostituee seksclub Lemiers was minderjarig

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Clubbaas saunaclub Lemiers voor rechter
Verdachten van mensenhandel bij sauna-club gaan vrijuit
Eigenaren seksclub Lemiers gaan vrijuit
Prostituee seksclub Lemiers was minderjarig
Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen