Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Geen dwang in seksclub Lemiers’

Geplaatst opvrijdag 24 april 2015 - 17:25

De verdachten die voor de rechter staan omdat in seksclub Aspasia in Lemiers sprake zou zijn geweest van mensenhandel, afpersing en aanzetten tot prostitutie 'zijn onschuldig.'

Dat is vrijdag door hun advocaten bepleit voor de rechtbank in Maastricht. Tegen eigenaar Willy K. (50) uit Maasmechelen is vorige week door het Openbaar Ministerie (OM) een onvoorwaardelijke celstraf van 40 maanden geëist.

Vrouw
Zijn vrouw en zakenpartner Beate Z. (44) zou 36 maanden, waarvan tien voorwaardelijk, detentie moeten krijgen. Ook Bert A. (51) uit Schimmert hoorde een onvoorwaardelijke celstraf tegen zich eisen omdat hij medeplichtig zou zijn.

De raadsmannen Jan Thomassen, Arthur Vonken en Bart Nijsten gaan voor vrijspraak van hun cliënten. Er zou geen sprake zijn geweest van enige dwang, geweld of uitbuiting. Dat een minderjarige (17) werkzaam was in de club, zou hoofdverdachte K. niet verweten mogen worden. "Die heeft alles gedaan om de leeftijd te verifiëren."

Altijd strafbaar
Het OM blijft bij de standpunten die vorige week zijn ingenomen. "De vrouwen werden wel degelijk in hun vrijheid beperkt. Verder is het werven van vrouwen en grensoverschrijdend vervoer dat plaatsvond altijd strafbaar", stelt officier van justitie Karin Janssen.

De uitspraak is op 22 mei.

Lees ook: Prostituee seksclub Lemiers was minderjarig

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Clubbaas saunaclub Lemiers voor rechter
Verdachten van mensenhandel bij sauna-club gaan vrijuit
Eigenaren seksclub Lemiers gaan vrijuit
Prostituee seksclub Lemiers was minderjarig
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen