Overslaan en naar de inhoud gaan

'Geen dwang bij plaatsen zonnepanelen'

Geplaatst opmaandag 24 juni 2019 - 17:18

Het voorstel van het nieuwe Limburgse provinciebestuur om bedrijven en instellingen te dwingen om bij het verlenen van vergunningen ook zonnepanelen te plaatsen komt te snel.

Dat laat Huub Narinx van de Limburgse Werkgeversvereniging (LWV) in een reactie weten. Het idee om ondernemers en instellingen ertoe te verplichten om zonnepanelen op daken te plaatsen staat in het Limburgs Collegeprogramma dat maandag in het Gouvernement is gepresenteerd.

Economisch verantwoord
Narinx: "Het opleggen van dit soort verplichtingen is niet nodig. Een grote meerderheid van onze leden staat achter maatregelen ter verduurzaming van onze samenleving. Het installeren van zonnepanelen hoort daarbij, maar het moet economisch verantwoord zijn. Dat moet per geval bekeken worden en niet van boven opgelegd."

Video: L1

Weinig concreet
De LWV-directeur vindt het Limburgs Collegeprogramma getuigen van goede ambities, maar het is te weinig concreet. "Er worden geen duidelijke keuzes gemaakt. Het zal wel liggen aan het karakter van het akkoord, dat geen coalitie-akkoord is. Dus moet het college van Gedeputeerde Staten wel op de vlakte blijven. We zullen wel zien als het aankomt op politieke besluitvorming", aldus Narinx.

Lees hier meer: Nieuw collegeprogramma: Limburg krijgt referendum

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen