Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen drinkflessen Venloop, maar eetbare zakjes water

Geplaatst opwoensdag 23 juni 2021 - 10:27

Een primeur voor de Venloop in september. Deelnemers aan de hardloopwedstrijd in Venlo krijgen onderweg namelijk geen plastic bekertjes of drinkflessen aangereikt, maar een volledig afbreekbaar waterballetje genaamd Ooho.

De eetbare waterballetjes dragen zo bij aan de duurzaamheid van het evenement. Als de zakjes op de grond worden gegooid, zijn ze volgens de producent binnen zes weken opgelost. Het balletje is namelijk gemaakt van zeewier dat volledig afbreekbaar is.

Verduurzamen hoog in het vaandel
En dat was voor de organisatie van de Venloop reden om het product te gaan verstrekken tijdens de hardloopwedstrijd, zo zegt woordvoerster Meyke Vercoulen woensdag op L1 Radio. "Wat je bij hardloopevenementen veel ziet, is het plastic wat achterblijft na het evenement. Als stichting vinden we het belangrijk om ons bezig te houden met verduurzamen."

Grootte
Er zijn diverse formaten beschikbaar, legt leverancier Harmen Brandwijk uit. Kleine zakjes worden als een snoeptomaat doorgebeten waarna water of sportdrank vrijkomt. Het omhulsel kunnen deelnemers gewoon doorslikken. "De grotere variant is iets dikker. Je bijt in een hoekje en kunt hem dan leegdrinken. Opeten kan, maar omdat dit iets dikker is en je bent aan het hardlopen, is dat niet prettig voor iedereen", legt Brandwijk uit.

Omdat de waterballetjes nog niet in grote aantallen worden geproduceerd, zijn ze alleen beschikbaar voor de deelnemers op de zondag. Het hardloopevenement vindt van woensdag 15 tot en met zondag 19 september plaats.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen