Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen drie op rij: 'Iedereen wachtte op de MVV-goal'

Geplaatst opzaterdag 9 januari 2021 - 15:20

De kansen waren vrijdagavond in de Geusselt voor MVV Maastricht, de punten voor Jong FC Utrecht. "We hebben onszelf in de vingers gesneden", zegt coach Darije Kalezic tegen L1.

De Utrecht-beloften wonnen met 0-2 in Maastricht, een uitslag die gezien de kansenverhouding als klein wonder betiteld mocht worden.

'Een van onze betere helften'
Want MVV verschafte zichzelf veel mogelijkheden, maar slaagde er niet in dat uit te drukken in doelpunten. "De eerste helft was een van onze betere helften van het seizoen", vindt captain Luc Mares. "Die goal kon niet uitblijven, dat gevoel had je. Ook na het eerste kwartier van de tweede helft." En toch bleef die goal uit. "We hadden moeten scoren, zonder twijfel", zegt Kalezic. "Iedereen die deze wedstrijd gezien heeft weet dat we genoeg kansen gecreëerd hebben."

Lees ook: MVV benut kansen niet en verliest van Jong FC Utrecht

Twee keer paal
De Sterrendragers misten kansen van afstand, van héél dichtbij, en Joeri Schroijen stuitte twee keer op de paal. Maar het vertoonde spel stemde Kalezic tevreden. "Ik vind dat we 60 minuten lang gedomineerd hebben. Iedereen wachtte op het MVV-doelpunt. Dat wedstrijdbeeld kwam doordat we verzorgd wilden voetballen én de ruimtes ook daadwerkelijk vonden. Het is zó jammer dat je dan niet scoort", aldus de coach.

Het stadion uit
Jong FC Utrecht kwam veelal in de verdrukking, maar was in de afronding een stuk effectiever dan de Maastrichtenaren. En het was al vroeg raak voor de bezoekers: Odysseus Velanas profiteerde al in de tweede minuut van slordig verdedigen. "Die goal reken ik mezelf aan", aldus de schuldbewuste Mares. "Die bal moet, inclusief tegenstander, het stadion uit."

De tweede Utrechtse goal betekende ook de nekslag voor MVV. "Die tik was doorslaggevend", constateert Kalezic. "Toen knakte iets bij ons en hadden we geen kracht en kunde meer om de wedstrijd nog om te buigen." Ook Mares zag dat op dat moment het geloof uit de Maastrichtse formatie verdween. "Vanaf dat moment was het helaas kansloos", zegt de verdediger.

Flair
MVV had de volle buit gepakt in de vorige twee duels, waarin FC Dordrecht en FC Volendam afgetroefd werden. Dat was terug te zien aan het spel van de rood-witten, vond ook Mares. "We hadden veel vertrouwen, dat zag je ook. We speelden met flair. We kunnen veel goede dingen meenemen uit deze wedstrijd."

Zeventiende
MVV blijft voorlopig steken op de zeventiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie, met zestien punten uit negentien duels. Aankomend weekend wacht een duel met de nummer zeven van de ranglijst: de ploeg van Kalezic speelt dan een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen