Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen DNA van Lau Geeraets op kogelhulzen

Geplaatst opvrijdag 27 februari 2015 - 10:28

Er is geen DNA van Lau Geeraets gevonden, op vier kogelhulzen die zijn gevonden in en bij de wietloods in Venray.

Dat verklaart een forensisch onderzoeker, die op verzoek van de verdediging van Geeraets de DNA-sporen op de kogelhulzen heeft onderzocht. De forensisch onderzoeker doet vrijdagochtend zijn verhaal voor de rechtbank, tijdens de tweede dag van het proces in de Venrayse moordzaak.

Fourkour en Bendella
In 2006 verdwenen de Venrayse Marokkanen Karim Fourkour en Fouad Bendella spoorloos na een inbraak in de wietloods. Hun lichamen werden pas vorig jaar gevonden, in Arcen.

Hulzen
In en bij de wietloods in Venray zijn vier kogelhulzen gevonden. De DNA-sporen op die hulzen zijn eerder al door het NFI onderzocht. Het DNA-profiel op de hulzen is in alle gevallen onvolledig, maar wel van die kwaliteit, dat je op basis van de gevonden sporen mensen kunt uitsluiten.

DNA niet van Geeraets
De forensisch onderzoeker heeft zich op verzoek van de advocaten van Geeraets gebogen over de vraag of uitgesloten kan worden dat het DNA op de hulzen van Geeraets afkomstig is. Dat blijkt het geval te zijn, het dna is niet van Geeraets.

Geert G.
De onderzoeker heeft het DNA-profiel niet vergeleken met het profiel van de andere verdachte in de zaak, Geert G.

Karim en Fouad
Er is met de deskundige ook over andere zaken in het onderzoek gesproken. Zo kwamen onder meer de schotwonden die zijn gevonden in de lichamen van de slachtoffers aan de orde. Karim Fourkour is om het leven gekomen door een schot in het achterhoofd. Fouad Bendella is twee keer in zijn hoofd geschoten. Een schot dat door de deskundige is omschreven als een 'nekschot', en een schot in de zijkant van het hoofd.

Folie
Ook is met de deskundige kort gesproken over het sporenbeeld op het folie waarin de Marokkanen zijn begraven. Op dat folie zijn vingerafdrukken van verdachte Geert G gevonden, van Lau zijn op dat folie geen sporen aangetroffen.

Vijf procesdagen
De zaak wordt tijdens vijf procesdagen inhoudelijk behandeld. Na vrijdag wordt de zaak volgende week donderdag en vrijdag voortgezet.

Lees hier de eerdere berichtgeving over de Venrayse moordzaak.

L1-verslaggever Wouter Nelissen over de procesdag van vrijdag.
Video: L1
Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

DNA op kogelhulzen ook niet van Geert G.
OM eist levenslang tegen Lau Geeraets
Lau Geeraets bij vijfde zittingsdag in Venrayse moordzaak
Nabestaanden Fourkour en Bendella doen verhaal nog niet
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen