Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen digitale bekeuringen dankzij computerstoring

Geplaatst opwoensdag 28 juni 2017 - 13:00

Agenten kunnen woensdag geen digitale bonnen uitschrijven, omdat het mobiele digitale informatiesysteem MEOS niet werkt.

Daarmee schrijven ze normaal gesproken de bonnen uit.

Boekje
"Agenten zouden dat nog wel kunnen doen via het bonnenboekje, maar ik denk niet dat iedereen dat nog bij zich heeft", zegt woordvoerder Chris Timmermans van de politie Limburg. MEOS wordt ook gebruikt om persoonsgegevens en kentekens mee te controleren.

Cyberaanval
Niet alleen MEOS, maar ook andere internetapplicaties van de politie liggen er uit. Reden is dat de politie voorzorgsmaatregelen heeft getroffen tegen een mogelijke cyberaanval.

Ook aangiftes die via de website politie.nl worden gedaan, lopen vertraging op."Die aangiftes komen in een speciale box terecht, en worden pas in behandeling genomen als het systeem weer in werking is", aldus Chris Timmermans.

Die voorzorgsmaatregelen zijn dinsdagavond getroffen. Het is nog niet bekend wanneer de politie de applicaties weer kan gebruiken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Politie bekeurt 58 fietsers op weekmarkt Horst
Politie bekeurt 17-jarige zonder rijbewijs in Susteren
Dronken bromfietser gaat twee keer in de fout
'Check die bekeuring voordat je betaalt'
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen