Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen digitale bekeuringen dankzij computerstoring

Geplaatst opwoensdag 28 juni 2017 - 13:00

Agenten kunnen woensdag geen digitale bonnen uitschrijven, omdat het mobiele digitale informatiesysteem MEOS niet werkt.

Daarmee schrijven ze normaal gesproken de bonnen uit.

Boekje
"Agenten zouden dat nog wel kunnen doen via het bonnenboekje, maar ik denk niet dat iedereen dat nog bij zich heeft", zegt woordvoerder Chris Timmermans van de politie Limburg. MEOS wordt ook gebruikt om persoonsgegevens en kentekens mee te controleren.

Cyberaanval
Niet alleen MEOS, maar ook andere internetapplicaties van de politie liggen er uit. Reden is dat de politie voorzorgsmaatregelen heeft getroffen tegen een mogelijke cyberaanval.

Ook aangiftes die via de website politie.nl worden gedaan, lopen vertraging op."Die aangiftes komen in een speciale box terecht, en worden pas in behandeling genomen als het systeem weer in werking is", aldus Chris Timmermans.

Die voorzorgsmaatregelen zijn dinsdagavond getroffen. Het is nog niet bekend wanneer de politie de applicaties weer kan gebruiken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Politie bekeurt 58 fietsers op weekmarkt Horst
Politie bekeurt 17-jarige zonder rijbewijs in Susteren
Dronken bromfietser gaat twee keer in de fout
'Check die bekeuring voordat je betaalt'
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen