Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen digitale bekeuringen dankzij computerstoring

Geplaatst opwoensdag 28 juni 2017 - 13:00

Agenten kunnen woensdag geen digitale bonnen uitschrijven, omdat het mobiele digitale informatiesysteem MEOS niet werkt.

Daarmee schrijven ze normaal gesproken de bonnen uit.

Boekje
"Agenten zouden dat nog wel kunnen doen via het bonnenboekje, maar ik denk niet dat iedereen dat nog bij zich heeft", zegt woordvoerder Chris Timmermans van de politie Limburg. MEOS wordt ook gebruikt om persoonsgegevens en kentekens mee te controleren.

Cyberaanval
Niet alleen MEOS, maar ook andere internetapplicaties van de politie liggen er uit. Reden is dat de politie voorzorgsmaatregelen heeft getroffen tegen een mogelijke cyberaanval.

Ook aangiftes die via de website politie.nl worden gedaan, lopen vertraging op."Die aangiftes komen in een speciale box terecht, en worden pas in behandeling genomen als het systeem weer in werking is", aldus Chris Timmermans.

Die voorzorgsmaatregelen zijn dinsdagavond getroffen. Het is nog niet bekend wanneer de politie de applicaties weer kan gebruiken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Politie bekeurt 58 fietsers op weekmarkt Horst
Politie bekeurt 17-jarige zonder rijbewijs in Susteren
Dronken bromfietser gaat twee keer in de fout
'Check die bekeuring voordat je betaalt'
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen