Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Geen definitief akkoord over tramlijn Maastricht-Hasselt'

Geplaatst opwoensdag 29 juni 2016 - 21:09

Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts ontkent dat er al een definitief akkoord is over de tramlijn Maastricht-Hasselt.

De gemeente Maastricht en de provincie brachten al naar buiten dat er wel overeenstemming is bereikt. Die houdt in dat de Vlamingen zich erbij neerleggen dat de tram niet tot aan het station in Maastricht loopt, maar Mosae Forum in de binnenstad als eindhalte krijgt.

In ruil daarvoor wordt van Nederlandse kant zes miljoen euro extra op tafel gelegd.

Lees ook: Belgen akkoord, tram Maastricht-Hasselt gaat toch door.

Maar volgens minister Weyts gaat het over een voorstel, om één van de scenario's die nog in bespreking is, zo meldt de Belgische krant Het Belang van Limburg.

Onderhandelingen
De minister geeft toe dat er intensieve onderhandelingen hebben plaats gevonden. "Ik ging er evenwel van uit dat zulke gesprekken en de resultaten ervan, vertrouwelijk zijn en blijven tot op het moment van beslissing", aldus
Weyts. Hij zegt niet verder in te willen gaan op de andere scenario's omdat hij 'de vertrouwelijkheid wenst te respecteren'.

Geen akkoord
Achtergrond van de reactie van
Weyts lijkt dat zijn eigen partij - de Vlaams-nationalistische N-VA - nog geen groen licht heeft gegeven voor het akkoord. Die partij was nooit een voorstander van de tram Maastricht-Hasselt en het zogeheten Spartacusplan voor het openbaar vervoer in Belgisch-Limburg waar de tram onderdeel van is.

De twee coalitiepartners van N-VA in de Vlaamse regering - het christendemocratische CD&V en de liberale Open VLD - zouden wel hun fiat hebben gegeven.

Realisatie van tram
In een brief aan de gemeenteraad en Limburgs Parlement schrijven het gemeente- en provinciebestuur ook dat met minister Weyts is afgesproken dat 'hij zijn achterban zou consulteren over dit resultaat'. "Wij wachten het bericht van de minister met belangstelling af. Met een positief bericht staat de weg vrij voor de realisatie van het tramproject", zo staat er in de brief.

Lees hier meer nieuws over de tramlijn Maastricht-Hasselt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Belgen lijken alsnog akkoord met sneltram Maastricht-Hasselt
Houding Vlamingen in tramdossier ergert Maastricht
Geheim plan moet tramlijn Maastricht-Hasselt redden
Tramverbinding tussen Maastricht en Hasselt in 2023 gereed
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen