Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Geen definitief akkoord over tramlijn Maastricht-Hasselt'

Geplaatst opwoensdag 29 juni 2016 - 21:09

Vlaams minister van mobiliteit Ben Weyts ontkent dat er al een definitief akkoord is over de tramlijn Maastricht-Hasselt.

De gemeente Maastricht en de provincie brachten al naar buiten dat er wel overeenstemming is bereikt. Die houdt in dat de Vlamingen zich erbij neerleggen dat de tram niet tot aan het station in Maastricht loopt, maar Mosae Forum in de binnenstad als eindhalte krijgt.

In ruil daarvoor wordt van Nederlandse kant zes miljoen euro extra op tafel gelegd.

Lees ook: Belgen akkoord, tram Maastricht-Hasselt gaat toch door.

Maar volgens minister Weyts gaat het over een voorstel, om één van de scenario's die nog in bespreking is, zo meldt de Belgische krant Het Belang van Limburg.

Onderhandelingen
De minister geeft toe dat er intensieve onderhandelingen hebben plaats gevonden. "Ik ging er evenwel van uit dat zulke gesprekken en de resultaten ervan, vertrouwelijk zijn en blijven tot op het moment van beslissing", aldus
Weyts. Hij zegt niet verder in te willen gaan op de andere scenario's omdat hij 'de vertrouwelijkheid wenst te respecteren'.

Geen akkoord
Achtergrond van de reactie van
Weyts lijkt dat zijn eigen partij - de Vlaams-nationalistische N-VA - nog geen groen licht heeft gegeven voor het akkoord. Die partij was nooit een voorstander van de tram Maastricht-Hasselt en het zogeheten Spartacusplan voor het openbaar vervoer in Belgisch-Limburg waar de tram onderdeel van is.

De twee coalitiepartners van N-VA in de Vlaamse regering - het christendemocratische CD&V en de liberale Open VLD - zouden wel hun fiat hebben gegeven.

Realisatie van tram
In een brief aan de gemeenteraad en Limburgs Parlement schrijven het gemeente- en provinciebestuur ook dat met minister Weyts is afgesproken dat 'hij zijn achterban zou consulteren over dit resultaat'. "Wij wachten het bericht van de minister met belangstelling af. Met een positief bericht staat de weg vrij voor de realisatie van het tramproject", zo staat er in de brief.

Lees hier meer nieuws over de tramlijn Maastricht-Hasselt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Belgen lijken alsnog akkoord met sneltram Maastricht-Hasselt
Houding Vlamingen in tramdossier ergert Maastricht
Geheim plan moet tramlijn Maastricht-Hasselt redden
Tramverbinding tussen Maastricht en Hasselt in 2023 gereed
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen