Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen 'coronavluchtelingen': vakantiewoningen staan leeg

Geplaatst opdinsdag 14 april 2020 - 11:23

Je zou verwachten dat inwoners van grote steden juist de rust en ruimte zouden opzoeken in het Heuvelland. Maar vakantiewoningen staan daar bijna allemaal leeg.

Campings en vakantieparken trekken geen publiek omdat de gezamenlijke sanitaire ruimtes, zwembaden en restaurants gesloten moeten blijven. Maar voor vakantiewoningen is dat anders. De grote groepsaccommodaties kunnen niet worden verhuurd, maar de kleinere woningen voor stellen of gezinnen wél.

Leeg
Een van de grotere verhuurbedrijven in Limburg is Beaujean Vacances. Zij verhuren zo'n 150 vakantiewoningen en groepsverblijven in Limburg en de aangrenzende grensstreek. Ans Beaujean zag dat bijna alle boekingen werden afgezegd. "Op dit moment verblijven er gasten in twee accommodaties. Voor de rest van april staat alles leeg. Rutte heeft gezegd dat we geen vakanties moeten boeken, maar waarom zou je als gezin niet een woning huren in een mooie omgeving, waar je de ruimte hebt? Zeker als je in een appartement in de stad woont. Dat mag gewoon."

Video: L1

Amsterdammers
Een van de eigenaren die via Beaujean hun vakantiewoningen verhuren, is Mati Bovendeaard. Zij en haar man wonen in het centrum van Amsterdam, maar ze zijn in deze coronacrisis vooral in Cottessen te vinden. Daar bezitten ze een oude carréboerderij. Naast het privégedeelte hebben ze enkele kleine appartementen te huur. "Vanaf begin maart zijn al onze boekingen gecanceld. En ik begrijp dat eerlijk gezegd niet. Je zou nu juist kunnen genieten van deze prachtige omgeving in het Geuldal in plaats van opgesloten te zitten in je appartement in de stad," zegt Mati Bovendeaard, zelf afkomstig uit Sittard.

Ruimte en rust
Tegenover de boerderij van Mati wordt druk gewerkt in de tuin. "Wij hebben dit huis twee weken geleden gekocht. In het centrum van Haarlem hebben we een huis met een stadstuin. Maar de ruimte en de rust die we hier hebben, heeft ons naar het Heuvelland getrokken. We blijven nog wat langer, want de kinderen kunnen ook hier hun huiswerk maken", zegt de eigenaar.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen