Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen 'coronavluchtelingen': vakantiewoningen staan leeg

Geplaatst opdinsdag 14 april 2020 - 11:23

Je zou verwachten dat inwoners van grote steden juist de rust en ruimte zouden opzoeken in het Heuvelland. Maar vakantiewoningen staan daar bijna allemaal leeg.

Campings en vakantieparken trekken geen publiek omdat de gezamenlijke sanitaire ruimtes, zwembaden en restaurants gesloten moeten blijven. Maar voor vakantiewoningen is dat anders. De grote groepsaccommodaties kunnen niet worden verhuurd, maar de kleinere woningen voor stellen of gezinnen wél.

Leeg
Een van de grotere verhuurbedrijven in Limburg is Beaujean Vacances. Zij verhuren zo'n 150 vakantiewoningen en groepsverblijven in Limburg en de aangrenzende grensstreek. Ans Beaujean zag dat bijna alle boekingen werden afgezegd. "Op dit moment verblijven er gasten in twee accommodaties. Voor de rest van april staat alles leeg. Rutte heeft gezegd dat we geen vakanties moeten boeken, maar waarom zou je als gezin niet een woning huren in een mooie omgeving, waar je de ruimte hebt? Zeker als je in een appartement in de stad woont. Dat mag gewoon."

Video: L1

Amsterdammers
Een van de eigenaren die via Beaujean hun vakantiewoningen verhuren, is Mati Bovendeaard. Zij en haar man wonen in het centrum van Amsterdam, maar ze zijn in deze coronacrisis vooral in Cottessen te vinden. Daar bezitten ze een oude carréboerderij. Naast het privégedeelte hebben ze enkele kleine appartementen te huur. "Vanaf begin maart zijn al onze boekingen gecanceld. En ik begrijp dat eerlijk gezegd niet. Je zou nu juist kunnen genieten van deze prachtige omgeving in het Geuldal in plaats van opgesloten te zitten in je appartement in de stad," zegt Mati Bovendeaard, zelf afkomstig uit Sittard.

Ruimte en rust
Tegenover de boerderij van Mati wordt druk gewerkt in de tuin. "Wij hebben dit huis twee weken geleden gekocht. In het centrum van Haarlem hebben we een huis met een stadstuin. Maar de ruimte en de rust die we hier hebben, heeft ons naar het Heuvelland getrokken. We blijven nog wat langer, want de kinderen kunnen ook hier hun huiswerk maken", zegt de eigenaar.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen