Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen controle op lachgas Bevrijdingsfestival Roermond

Geplaatst opzondag 5 mei 2019 - 9:47

De organisatie van het Bevrijdingsfestival in Roermond gaat niet speciaal controleren of festivalbezoekers lachgas bij zich hebben.

Dat laat de organisatie weten aan de NOS.

Weren
De omroep bracht het beleid rond het gebruik van lachgas op alle Nederlandse bevrijdingsfestivals in kaart. De meeste organisaties weren het gas van hun terreinen.

Aanspreken
Roermond vormt daar dus een uitzondering op. Wel spreekt de organisatie mensen aan die in het openbaar lachgas gebruiken en is het verhandelen van het goedje verboden.

Niet illegaal
Lachgas is in Nederland niet illegaal, maar organisaties mogen zelf bepalen hoe ze omgaan met het gas op hun terrein. Op Koningsdag moesten de ambulancediensten in Nederland tientallen keren uitrukken voor mensen die onwel waren geworden na het gebruik van lachgas. Daardoor hebben veel festivals in Nederland nu besloten het goedje te weren.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur een foto en win prijzen. Deadline: 5 mei.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen