Overslaan en naar de inhoud gaan

'Geen cijfers vaccinatiegraad scholen Voerendaal bekend'

Geplaatst opdonderdag 25 april 2019 - 14:27

De vaccinatiegraad van scholen en kinderdagverblijven in Voerendaal kunnen niet bekend worden gemaakt.

Dat meldt De Limburger donderdag.

Inzicht krijgen
De gemeenteraad nam in september vorig jaar een motie van Democraten Voerendaal, VVD en Partij van de Arbeid aan om inzicht te krijgen in de vaccinatiegraad op scholen in de gemeente. De partijen maakten zich zorgen, nadat bleek dat de vaccinatiegraad in Zuid-Limburg onder de negentig procent was gedaald.

Privacy
Het gemeentebestuur werd opgeroepen om in kaart te brengen hoe het gesteld was met de vaccinaties van kinderen, maar volgens het college is die informatie niet beschikbaar. De bewuste gegevens kunnen niet worden bijgehouden vanwege privacy; ouders moeten toestemming geven om medische gegevens te delen.

Lees ook: Vaccinatiegraad in meeste Limburgse gemeenten onder de norm

Norm
De vaccinatiegraad voor de BMR-vaccinatie ligt in de meeste Limburgse gemeenten onder de norm van 95 procent die de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) hanteert. In negen Limburgse gemeenten is 95 procent of meer van de tweejarigen inge├źnt tegen de bof, mazelen en rode hond. In Venray ligt dat aandeel met 98 procent het hoogste, gevolgd door Meerssen (97,3 procent) en Peel en Maas (97,1 procent).

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen