Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen centrale examens: 'Er komt veel werk naar scholen toe'

Geplaatst opdinsdag 24 maart 2020 - 18:17

Dat de centrale eindexamens voor middelbare scholieren niet doorgaan, betekent nu niet dat scholen het rustiger krijgen. "Er komt heel veel werk naar ons toe."

Dat zegt John Monsewije, bestuursvoorzitter van onderwijskoepel Stichting Voortgezet Onderwijs Parkstad Limburg, dinsdagavond in L1mburg Centraal. Onder die koepel vallen negen scholen.

Topprioriteit
"De schoolexamens zijn nu zodanig belangrijk geworden dat er een goed eindresultaat moet liggen waarmee ze van de middelbare school kunnen gaan", aldus de bestuursvoorzitter. Monsewije zegt dat er veel geregeld moet worden, zoals slaag- en zakreglementen. "We verwachten nog veel instructies vanuit de overheid."

Hoe en wat
Om zich als middelbare scholen goed op de verandering voor te kunnen bereiden, zullen er op scholen binnen de onderwijskoepel deze week geen schoolexamens worden afgenomen. "We hebben afgesproken dat we vrijdag willen aangeven hoe en wanneer examens worden afgenomen en welke tentamens wel en niet doorgaan."

Lees ook: Streep door centrale eindexamens middelbare scholieren

Telefonisch
Monsewije houdt daarbij rekening dat sommige tentamens telefonisch worden afgenomen, dat er digitaal wordt getoetst of dat examenkandidaten projecten moeten doen. "Dat moet allemaal in het juiste tempo plaatsvinden. Dingen die je je voorstelt, moeten ook werken. Fouten kun je je niet permitteren. Daarom nemen we er deze week de tijd voor."

Blij
Eindexamenkandidaat Jens Gigase uit Weert, die ook in het bestuur van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) zit, is blij dat er nu duidelijkheid is rondom de examens. "Ikzelf en medescholieren zaten ermee hoe het verder moest gaan. Daar is vandaag antwoord op gekomen."

Klaar
De scholier heeft van zijn school te horen gekregen dat de laatste toetsweek is verplaatst. Dat kan, omdat de periode van afname van de schoolexamens is verlengd met het wegvallen van de centraal examens. "Als het goed is, ben ik op 15 mei klaar." Daarna hoopt hij geneeskunde te gaan studeren.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen