Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen celstraf voor naaktfoto's van minderjarig buurmeisje

Geplaatst opwoensdag 27 november 2019 - 11:20

De 53-jarige Remy B. gaat niet de cel in voor het maken, of hebben, van naaktfoto's van zijn driejarige buurmeisje. Hij is wel veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van een jaar en een taakstraf van 240 uur.

Justitie eiste eerder nog 2,5 jaar cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk.

Lees ook: Man (53) verdacht van misbruiken kwetsbaar buurmeisje

Groot verschil
Het grote verschil tussen de eis en het vonnis zit in het bewijs. Volgens justitie is aangetoond dat de man uit Bingelrade zijn jonge buurmeisje ook heeft misbruikt. De rechter vindt daar te weinig bewijs voor in het dossier. Cruciaal daarin is het verhoor van het meisje. Daarin heeft ze zelf niet zozeer verklaard over het misbruik, maar is ze meegegaan in suggesties van de betrokken agenten.

Onbetrouwbare verklaring
Daardoor is de verklaring van het meisje onbruikbaar, zo vindt de rechter. 'De rechtbank is van oordeel dat in het verhoor dermate sprake is geweest van suggestieve en gesloten vragen, dat daardoor een onaanvaardbare sturing is opgetreden en de resultaten van het verhoor als gevolg daarvan onbetrouwbaar zijn geworden.'

Kruis en billen
Wat wél bewezen kan worden, is het feit dat Remy verschillende foto's en filmpjes had van zijn buurmeisje. Op die beelden was met name ingezoomd op haar kruis en billen. Ook vond de politie een bewerkte foto, waarop een naakte Remy samen met het meisje te zien was. Net als justitie ziet de rechter dit als kinderporno.

Bijzonder kwalijk
De rechter noemt het handelen van de vijftiger 'bijzonder kwalijk' en wijst op de kans op ernstige psychische schade voor het jonge slachtoffer. 'De verdachte heeft bij dit grove seksuele misbruik kennelijk niet stilgestaan.' Naast de voorwaardelijke celstraf en de taakstraf, is Remy ook verplicht om zich te laten behandelen als een forensische kliniek dat nodig acht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen