Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen cel maar psychiatrische kliniek voor moeder Papillon

Geplaatst opvrijdag 15 juli 2016 - 13:27

Britt D. moet één jaar naar een psychiatrisch ziekenhuis voor het wurgen van haar 7-jarige zoon Papillon.

De rechter veroordeelde Britt D., vrijdagmiddag voor doodslag. Ook moet ze een schadevergoeding van ruim 2500 euro betalen aan de vader van het jongetje.

Zelfmoord
De rechtbank denkt niet dat Britt D. een gevaar is voor anderen, wel acht ze de kans op zelfmoord heel groot. Wanneer ze naar het psychiatrisch ziekenhuis is niet bekend. Totdat er plek is in de kliniek - waarschijnlijk De Woenselse Poort in Eindhoven - blijft ze in voorlopige hechtenis.

Opwelling
Het Openbaar Ministerie (OM) vond vorige week tijdens dat Britt D. geen straf hoeft te krijgen omdat ze volledig ontoerekeningsvatbaar is. Ze zou haar zoontje in een opwelling hebben vermoord en hoeft volgens het OM niet de gevangenis in.

Lees ook: Vader Papillon voelt tot eigen verbazing medeleven met ex.

Ook zou ze geen tbs opgelegd hoeven krijgen, omdat er geen kans op herhaling is. Het OM eiste dat ze één jaar verplicht moet worden opgenomen in een psychiatrische kliniek. Daar is de rechter vrijdagmiddag dus in meegegaan. Volgens de rechtbank kent de zaak alleen maar verliezers. De vader, de grootouders en Britt D. zelf.

Britt D. bracht het jongetje op 1 maart 2015 in ernstig verwarde toestand om het leven en wilde daarna zelfmoord plegen door van een viaduct bij de N280 te springen.

Lees ook: Wat gebeurde er op die noodlottige 1 maart?

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Moeder van Papillon staat volgende week voor de rechter
Moeder overleden jongen uit Heerlen blijft vastzitten
Onderzoek naar moord op 7-jarige Papillon uit Heerlen
De dood van Papillon schokte Heerlen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen