Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen carnavalsactiviteiten in Hoensbroek, Venray nog onzeker

Geplaatst opmaandag 20 december 2021 - 15:44

In navolging van andere carnavalsverenigingen en -stichtingen, zijn ook in Hoensbroek alle activiteiten afgelast.

Dat maakt stichting Comité Carnavalsviering Hoensbroek (CCH) maandagmiddag bekend. Ook hier gooit het coronavirus roet in het eten.

Geen Sjtadsprins
Door de beslissing wordt er komend seizoen geen Sjtadsprins uitgeroepen. De kinderzitting, het Kowrenne, Sjlotfieës en de vastelaovesoptochten worden ook geannuleerd.

Lees ook: Streep door vastelaovend Venlo: alle activiteiten geschrapt

Gezondheid belangrijker
Hoewel er officieel nog geen besluit is genomen van hogere hand over het wel of niet door laten gaan van carnavalsactiviteiten, wil CCH voor iedereen duidelijkheid scheppen. "De gezondheid van eenieder is daarbij belangrijker dan welke carnavalsactiviteit ook", schrijft de stichting in een persbericht.

Alternatieve activiteiten
CCH laat verder weten dat ze erop vertrouwen een paar alternatieve activiteiten te kunnen organiseren. Welke dat zijn, is nog niet bekend.

Nog onzeker
Carnavalsvereniging De Piëlhaas in Venray heeft besloten om alle binnenactiviteiten te annuleren, zo staat in een verklaring. Het is voorlopig nog onzeker of bijvoorbeeld de optocht wel doorgaat.

De vereniging gaat binnenkort in gesprek met de gemeente om de opties te bespreken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen