Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen buurtbus: honderden Limburgers zonder vervoer

Geplaatst opmaandag 7 september 2020 - 18:27

Zo'n 500 Limburgers zitten al sinds maart zonder openbaar vervoer. Dat stelt reizigersorganisatie Rover Limburg.

Het gaat veelal om kleine dorpen en gehuchten waar het openbaar vervoer bestaat uit buurtbussen. Onder meer Rimburg, Haler, Ittervoort, Grathem, Baexem, Sibbe-IJzeren, Scheulder, Slek, Koningsbosch, Asenray, Maalbroek , Boukoul en Geverik.

Risicogroep
Vanwege het coronavirus heeft Arriva besloten de buurtbus niet meer te laten rijden. De spatschermen zouden niet voldoen aan de verkeersveiligheidseisen en de chauffeurs van de buurtbussen zijn meestal 65+ en vallen dus in de risicogroep. Negen buurtbussen staan zodoende aan de kant.

Onvoorstelbaar
Rover Limburg vindt het onvoorstelbaar dat de provincie en Arriva sinds maart nog niets hebben gedaan. "In andere provincies zie je dat er alternatief vervoer wordt geregeld, in Limburg gebeurt helemaal niets ," zegt woordvoerder Kees Braam. Rover eist dat er actie wordt ondernomen zodat de kleine kernen weer hun OV-voorziening terugkrijgen.

Onderzoek
Arriva geeft aan een onderzoek van Openbaar Vervoer Nederland af te wachten, voordat zij verdere besluiten neemt. De buurtbussen worden voorlopig niet ingezet.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen