Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Geen bussen en treinen in Limburg door massale staking

Geplaatst opdinsdag 2 januari 2018 - 10:33

Het busvervoer in Limburg gaat donderdag massaal plat. Ook rijden er geen treinen van Arriva.

Chauffeurs en machinisten gaan staken omdat de onderhandelingen over een nieuwe CAO zijn vastgelopen. De vakbonden willen maatregelen om de werkdruk te verminderen, maar ze komen er niet uit met de regionale vervoersbedrijven.

'Nood is hoog'
Paula Verhoef, onderhandelaar namens vakbond FNV: "Staken is voor niemand leuk. We willen de reizigers niet treffen, maar de nood in het streekvervoer is letterlijk en figuurlijk heel hoog." Volgens de vakbonden is 75 procent van de chauffeurs lid van de vakbond. Daardoor komt zo'n beetje het hele regionale trein- en busvervoer stil te liggen.

Meer loon
De vakbonden onderhandelen met de ov-vervoerders niet alleen over de werkdruk. Ook willen ze meer loon en aanpassing van de AOW. Het FNV heeft daarover enkele eisen neergelegd bij de vervoerders.

Lees ook: OV-staking dreigt bij verstrijken ultimatum

De dupe
De vervoersbedrijven hadden de vakbonden opgeroepen om af te zien van een landelijke staking en het gesprek aan te gaan. De werkgeversvereniging VWOV ziet geen aanleiding voor een landelijke staking. Volgens hen is er volop ruimte voor overleg en worden reizigers nu massaal de dupe.

Lees ook: Werkgevers OV: 'Zie af van landelijke staking'

Stoptreinen
Arriva verzorgt in Limburg het regionale busvervoer, maar rijdt ook de stoptreinen op de trajecten Roermond-Nijmegen, Maastricht-Roermond en Maastricht-Kerkrade.

De staking is vooralsnog alleen donderdag, maar meerdere stakingen worden komende periode niet uitgesloten. "Als werkgevers volharden in hun weigering om goede afspraken te maken, volgen er meer en langduriger stakingen", aldus FNV.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen