Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen aparte status voor L1 in nieuwe Mediawet

Geplaatst opdinsdag 8 maart 2016 - 22:18

Een meerderheid van de Eerste Kamer zal volgende week dinsdag instemmen met de nieuwe Mediawet.

Dat bleek deze dinsdag tijdens het heropende debat over het fel bekritiseerde wetsvoorstel. Limburg krijgt in tegenstelling tot Friesland echter geen speciale mediaraad, zoals de provincie dat graag wil.

Geen uitzondering
Zo’n raad zou de cultuur en identiteit van de regionale omroep extra moeten bewaken. Het Fries is erkend als tweede rijkstaal. Uitzendingen van Omrop Fryslân zijn ook hoofdzakelijk in het Fries, betogen staatssecretaris Sander Dekker (Media) en meerdere fracties in de senaat. Zij willen voor omroepen in regio’s met streektalen geen aparte uitzonderingen maken.

Lees ook: Moet L1 in het Limburgs gaan uitzenden?

Jammer
Hoofdredacteur Leo Hauben van L1 vindt het uitblijven van zo'n aparte status jammer. "Al kan ik niet goed inschatten wat zo’n status voor Friesland betekent. Als dat inhoudt meer geld, dan betreur ik dat des te meer. Maar als gaat om een papieren tijger..."

Limburg krijgt net als andere omroepen wel een beleidscommissie media-aanbod. Die moet toezien op een specifiek regionale inkleuring van programma’s. Hoe, dat wordt pas later duidelijk. Dinsdag zegt een meerderheid van VVD, PvdA, D66, GroenLinks, ChristenUnie, SGP en OSF in de Eerste Kamer eerst ja tegen de nieuwe structuur voor onder meer de dertien regionale omroepen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1

Gerelateerde berichten

'Staatssecretaris Dekker maakt er een puinhoop van'
Moet L1 in het Limburgs gaan uitzenden?
Onzekerheid over reorganisatie L1 blijft bestaan
Eerste Kamer heeft nog steeds moeite met nieuwe Mediawet
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen