Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen animo meer voor jeugdcarnaval in Valkenburg

Geplaatst opzaterdag 26 september 2015 - 9:31

Komend carnavalsseizoen vinden er geen activiteiten plaats voor de jeugd in Valkenburg. Dat heeft het bestuur van de stichting Jeugd-Karneval Vallekeberg bekendgemaakt.

Volgens secretaris Anita Drissen-Janssen heeft een oproep voor nieuwe leden, dansmariekes en vrijwilligers eerder dit jaar geen enkele reactie opgeleverd.

Bedroevend
"We hadden erop gerekend dat zeker kinderen tussen 6 en 12 jaar zich zouden aanmelden, maar dat is niet gebeurd. We hebben dit besluit om te stoppen met het jeugdcarnaval met pijn in het hart genomen." Volgens de secretaris is de belangstelling voor de activiteiten van de stichting de afgelopen jaren enorm gekelderd. "De opkomst was soms bedroevend. We steken veel uren en geld in het organiseren van activiteiten voor de jeugd, maar het moet wel van twee kanten komen."

Raad van Vijf
Volgens de secretaris telt de raad van elf nog maar vijf personen. "En van de vijf dansmariekes zijn er twee met vakantie tijdens carnaval. Dan kun je je toch niet fatsoenlijk presenteren tijdens de optocht..." Het besluit van de in 1954 opgerichte stichting betekent dat het Geulstadje het komend carnavalsseizoen onder meer moet doen zonder springmiddag en kleine optocht op carnavalszondag.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Video: Internationaal kindercarnaval in Berg en Terblijt (5 feb 2016)
Internationaal kindercarnaval in Berg en Terblijt
Rem op alcohol in optocht Valkenburg
Laatste stuiptrekkingen carnaval met Halfvastentochten
Auw Wieverbal: geen buitenbarren in Grote Straat
Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen