Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen animo meer voor jeugdcarnaval in Valkenburg

Geplaatst opzaterdag 26 september 2015 - 9:31

Komend carnavalsseizoen vinden er geen activiteiten plaats voor de jeugd in Valkenburg. Dat heeft het bestuur van de stichting Jeugd-Karneval Vallekeberg bekendgemaakt.

Volgens secretaris Anita Drissen-Janssen heeft een oproep voor nieuwe leden, dansmariekes en vrijwilligers eerder dit jaar geen enkele reactie opgeleverd.

Bedroevend
"We hadden erop gerekend dat zeker kinderen tussen 6 en 12 jaar zich zouden aanmelden, maar dat is niet gebeurd. We hebben dit besluit om te stoppen met het jeugdcarnaval met pijn in het hart genomen." Volgens de secretaris is de belangstelling voor de activiteiten van de stichting de afgelopen jaren enorm gekelderd. "De opkomst was soms bedroevend. We steken veel uren en geld in het organiseren van activiteiten voor de jeugd, maar het moet wel van twee kanten komen."

Raad van Vijf
Volgens de secretaris telt de raad van elf nog maar vijf personen. "En van de vijf dansmariekes zijn er twee met vakantie tijdens carnaval. Dan kun je je toch niet fatsoenlijk presenteren tijdens de optocht..." Het besluit van de in 1954 opgerichte stichting betekent dat het Geulstadje het komend carnavalsseizoen onder meer moet doen zonder springmiddag en kleine optocht op carnavalszondag.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Video: Internationaal kindercarnaval in Berg en Terblijt (5 feb 2016)
Internationaal kindercarnaval in Berg en Terblijt
Rem op alcohol in optocht Valkenburg
Laatste stuiptrekkingen carnaval met Halfvastentochten
Auw Wieverbal: geen buitenbarren in Grote Straat
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen