Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen Amstel Gold Race, strop voor verenigingen

Geplaatst opwoensdag 18 maart 2020 - 17:40

De financiële gevolgen van het annuleren van de Amstel Gold Race zijn groot.

Verenigingen
Niet alleen voor de organisatie zelf maar ook voor leveranciers, eigenaren van hotels, restaurants én verenigingen. "Denk aan alle schutterijen, voetbalclubs, fanfares, scoutingclubs. Deze mensen werken voor ons tijdens het koersweekend voor een bijdrage voor in de clubkas. Die gaan ze dit jaar missen. Dat is een extra klap." Dat zegt organisator Roy Packbier die woensdag bekend maakte dat de enige Nederlandse wielerklassieker niet doorgaat.

Video: L1

MKZ-crisis
Het is een bittere pil voor Packbier, maar hij heeft begrip voor de situatie. "Als je ziet wat er in de wereld aan de hand is, dan kun je geen Amstel Gold Race gaan organiseren. Dit is de eerste keer dat het niet doorgaat." De organisatie heeft wel vaker voor hete vuren gestaan. "Tot nu toe hebben we alles doorstaan. Denk aan 2001 toen er een MKZ-crisis was of in 2005 toen er zo veel mist hing dat we geen televisiebeeld hadden, maar de koers ging wel door. In 2010 barstte er een vulkaan uit in IJsland, maar de wedstrijd ging door."

Kalender
Het is nog onduidelijk of de Amstel Gold Race een nieuwe plek op de wedstrijdkalender krijgt. De organisatie heeft wel een verzoek gedaan bij de UCI. Volgens wielerjournalist Raymond Kerckhoffs hoeft Packbier niet te wanhopen. "De 'monumenten' zoals Milaan-San-Remo en de Ronde van Vlaanderen krijgen voorrang. Deze zouden een plek in de zomer of het najaar kunnen krijgen. Daarna komen al de Amstel Gold Race en bijvoorbeeld Gent-Wevelgem op het lijstje. Deze koersen zijn ontzettend belangrijk voor sponsoren. Dat weet de UCI." Eerder maakte de internationale wielerbond al bekend dat het seizoen wordt doorgetrokken tot 1 november.

Toertocht
De organisatie van de Amstel Gold Race hoopt binnenkort een nieuwe datum bekend te maken voor de toertocht waar ieder jaar zo'n 15.000 amateurs aan de start staan. Voordeel is dat er voor deze tocht geen toestemming van de UCI nodig is. Nadeel is dat er al veel toertochten in Limburg op de kalender staan.

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen