Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen actie naar vermeende omkoping in proces Prime Champ

Geplaatst opvrijdag 25 maart 2016 - 6:42

Er gebeurt voorlopig niets met de aantijging dat een concurrent en de FNV Poolse pluksters betaald zouden hebben om kwaad te spreken over champignonbedrijf Prime Champ.

In het strafproces tegen het inmiddels failliete champignonbedrijf beweerde voormalig directeur-aandeelhouder Geert Verdellen van Prime Champ dat een concurrent en de vakbond eind 2012 twee Polen hebben omgekocht.

500 euro
De Polen zouden ieder 500 euro hebben gekregen. In ruil daarvoor zouden de twee in een televisieprogramma lelijke verhalen over de gang van zaken bij Prime Champ hebben verteld. Na de televisie-uitzending ondernam Prime Champ al juridische actie.

Lees ook: 'Polen kregen geld voor getuigenis tegen Prime Champ'

Bewijzen
Advocaat Mark Nellisen van Geert Verdellen kondigde afgelopen maandag aan, op de vierde dag van het proces, met bewijzen te zullen komen voor de betalingen. Hij overlegde donderdag verslagen van opgenomen gesprekken van Prime Champ met mensen over de vermeende omkoping.

Advocaat Nellisen had gehoopt dat de rechtbank zou besluiten de zaak van de vermeend omkoping tot op de bodem uit te zoeken. Verder dan het in ontvangst nemen van deze verslagen, kwam het echter niet.

Uitbuiting
Prime Champ, directeur Geert Verdellen en enkele voormalige medewerkers staan terecht omdat ze een bijdrage zouden hebben geleverd aan uitbuiting van Poolse pluksters en mensenhandel.

De strafzaak is stilgelegd tot 22 september.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Polen kregen geld voor getuigenis tegen Prime Champ'
Prime Champ knoeide met prikklok
Persoonsverwisseling bij getuigenverhoor Prime Champ
Nog veel misstanden in de champignonsector
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen