Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen actie naar vermeende omkoping in proces Prime Champ

Geplaatst opvrijdag 25 maart 2016 - 6:42

Er gebeurt voorlopig niets met de aantijging dat een concurrent en de FNV Poolse pluksters betaald zouden hebben om kwaad te spreken over champignonbedrijf Prime Champ.

In het strafproces tegen het inmiddels failliete champignonbedrijf beweerde voormalig directeur-aandeelhouder Geert Verdellen van Prime Champ dat een concurrent en de vakbond eind 2012 twee Polen hebben omgekocht.

500 euro
De Polen zouden ieder 500 euro hebben gekregen. In ruil daarvoor zouden de twee in een televisieprogramma lelijke verhalen over de gang van zaken bij Prime Champ hebben verteld. Na de televisie-uitzending ondernam Prime Champ al juridische actie.

Lees ook: 'Polen kregen geld voor getuigenis tegen Prime Champ'

Bewijzen
Advocaat Mark Nellisen van Geert Verdellen kondigde afgelopen maandag aan, op de vierde dag van het proces, met bewijzen te zullen komen voor de betalingen. Hij overlegde donderdag verslagen van opgenomen gesprekken van Prime Champ met mensen over de vermeende omkoping.

Advocaat Nellisen had gehoopt dat de rechtbank zou besluiten de zaak van de vermeend omkoping tot op de bodem uit te zoeken. Verder dan het in ontvangst nemen van deze verslagen, kwam het echter niet.

Uitbuiting
Prime Champ, directeur Geert Verdellen en enkele voormalige medewerkers staan terecht omdat ze een bijdrage zouden hebben geleverd aan uitbuiting van Poolse pluksters en mensenhandel.

De strafzaak is stilgelegd tot 22 september.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Polen kregen geld voor getuigenis tegen Prime Champ'
Prime Champ knoeide met prikklok
Persoonsverwisseling bij getuigenverhoor Prime Champ
Nog veel misstanden in de champignonsector
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen