Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen actie naar vermeende omkoping in proces Prime Champ

Geplaatst opvrijdag 25 maart 2016 - 6:42

Er gebeurt voorlopig niets met de aantijging dat een concurrent en de FNV Poolse pluksters betaald zouden hebben om kwaad te spreken over champignonbedrijf Prime Champ.

In het strafproces tegen het inmiddels failliete champignonbedrijf beweerde voormalig directeur-aandeelhouder Geert Verdellen van Prime Champ dat een concurrent en de vakbond eind 2012 twee Polen hebben omgekocht.

500 euro
De Polen zouden ieder 500 euro hebben gekregen. In ruil daarvoor zouden de twee in een televisieprogramma lelijke verhalen over de gang van zaken bij Prime Champ hebben verteld. Na de televisie-uitzending ondernam Prime Champ al juridische actie.

Lees ook: 'Polen kregen geld voor getuigenis tegen Prime Champ'

Bewijzen
Advocaat Mark Nellisen van Geert Verdellen kondigde afgelopen maandag aan, op de vierde dag van het proces, met bewijzen te zullen komen voor de betalingen. Hij overlegde donderdag verslagen van opgenomen gesprekken van Prime Champ met mensen over de vermeende omkoping.

Advocaat Nellisen had gehoopt dat de rechtbank zou besluiten de zaak van de vermeend omkoping tot op de bodem uit te zoeken. Verder dan het in ontvangst nemen van deze verslagen, kwam het echter niet.

Uitbuiting
Prime Champ, directeur Geert Verdellen en enkele voormalige medewerkers staan terecht omdat ze een bijdrage zouden hebben geleverd aan uitbuiting van Poolse pluksters en mensenhandel.

De strafzaak is stilgelegd tot 22 september.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Polen kregen geld voor getuigenis tegen Prime Champ'
Prime Champ knoeide met prikklok
Persoonsverwisseling bij getuigenverhoor Prime Champ
Nog veel misstanden in de champignonsector
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen