Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen aanslagplannen Belgische terreurverdachten

Geplaatst opzaterdag 31 januari 2015 - 16:52

De vier terreurverdachten die vrijdag in België werden opgepakt, waren volgens justitie niet van plan om aanslagen te plegen.

Wel ronselden ze strijders voor de groepering Islamitische Staat (IS). Ook zouden ze teruggekeerde jihadgangers uit Irak en Syrië hebben opgevangen. Toch verdenkt justitie hen van 'deelname aan activiteiten van een terroristische groep'. Ze blijven voorlopig vastzitten, besloot een onderzoeksrechter vrijdag.

Een grote politiemacht deed vrijdagmorgen huiszoekingen op 22 plaatsen, onder meer in Kinrooi, Maaseik, Maasmechelen en Genk. Wapens, explosieven of munitie zijn niet gevonden, maar de ronselpraktijken waren aanleiding genoeg om de vier op te pakken. Hun identiteit is niet bekendgemaakt.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ANP-433961127
Alle Maasgemeenten in Belgisch Limburg evacueren preventief
'België handelde goed tijdens terreurdreiging'
Stroomtekort België treft mogelijk ook Limburgers
Waarschuwingsborden grens B-NL (19 nov 2020)
Belgische burgemeesters bezorgd over versoepelingen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen