Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen aanslagplannen Belgische terreurverdachten

Geplaatst opzaterdag 31 januari 2015 - 16:52

De vier terreurverdachten die vrijdag in België werden opgepakt, waren volgens justitie niet van plan om aanslagen te plegen.

Wel ronselden ze strijders voor de groepering Islamitische Staat (IS). Ook zouden ze teruggekeerde jihadgangers uit Irak en Syrië hebben opgevangen. Toch verdenkt justitie hen van 'deelname aan activiteiten van een terroristische groep'. Ze blijven voorlopig vastzitten, besloot een onderzoeksrechter vrijdag.

Een grote politiemacht deed vrijdagmorgen huiszoekingen op 22 plaatsen, onder meer in Kinrooi, Maaseik, Maasmechelen en Genk. Wapens, explosieven of munitie zijn niet gevonden, maar de ronselpraktijken waren aanleiding genoeg om de vier op te pakken. Hun identiteit is niet bekendgemaakt.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

ANP-433961127
Alle Maasgemeenten in Belgisch Limburg evacueren preventief
'België handelde goed tijdens terreurdreiging'
Stroomtekort België treft mogelijk ook Limburgers
Waarschuwingsborden grens B-NL (19 nov 2020)
Belgische burgemeesters bezorgd over versoepelingen
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen