Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen 750 maar 450 asielzoekers naar Blitterswijck

Geplaatst opwoensdag 16 december 2015 - 11:30

Het gemeentebestuur van Venray verlaagt het aantal te huisvesten asielzoekers in een nieuw azc in Blitterswijck van 750 naar 450.

De gemeenteraad beslist dinsdag over het aangepaste voorstel van het college van B & W. De gemeente zegt dat het nieuwe voorstel is opgesteld in samenspraak met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) en vakantiepark Roekenbosch. Het azc komt op dat vakantiepark.

Zorgen
Burgemeester Hans Gilissen laat weten dat Venray met de wijziging tegemoet komt aan de zorgen die door inwoners van Blitterswijck zijn geuit. Het dorp hield een enquete waaruit bleek dat een meerderheid maximaal 250 asielzoekers in Blitterswijck wil. Ook een meerderheid van de gemeenteraad vindt 750 asielzoekers te veel.

Eerste kwartaal
Als de gemeenteraad op 22 december instemt met het voorstel, kunnen de eerste asielzoekers in het eerste kwartaal van 2016 terecht in Blitterswijck. Het azc komt daar voor vier jaar. De mogelijkheid bestaat deze periode met een jaar te verlengen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Rechter geeft groen licht voor opvang Blitterswijck
Opvang asielzoekers Blitterswijck 19 april voor rechter
Vakantiepark Blitterswijck AZC voor 750 vluchtelingen
'250 asielzoekers te weinig voor azc Blitterswijck'
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen