Overslaan en naar de inhoud gaan

Geen 11devande11de? Dan maar feesten in de kroeg

Geplaatst opwoensdag 10 november 2021 - 18:48

Horecazaken in Limburg gaan ondanks het annuleren van de 11devande11de toch festiviteiten organiseren.

Dat zegt John Paulus voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Maastricht-Heuvelland. "Sommige blazen het af, ze zeggen dat het niet goed voelt. Andere zeggen dat ze verder kunnen onder de geldende maatregelen."

Video L1

Spagaat
Diverse horecazaken organiseren een optreden met een dj of een artiest. "De horecazaken zitten in een spagaat. De algemene gezondheid of je bedrijf. Omdat sommige zaken ten einde raad zijn, zien ze de 11devande11de als een goede kans voor hun bedrijf", vertelt Paulus. Burgemeester Annemarie Penn van Maastricht roept op om geen drukke plekken op te zoeken. "Als je in een kroeg komt en het is bomvol, ga dan ergens anders heen", aldus Penn. Paulus is van mening dat er ook een beroep moet worden gedaan op de bezoeker van de horeca en niet altijd de horeca zelf.

Lees ook: Horeca ziet nieuwe maatregelen niet zitten: 'Maat is vol'

Vol stadion
Op het Stationsplein in Roermond zou de 11devande11de plaatsvinden, maar dit evenement is afgeblazen vanwege de oplopende coronacijfers. Verschillende horecagelegenheden organiseren eigen activiteiten. Bij café Journal, dat aan het Stationsplein ligt, hebben ze bijvoorbeeld een paar artiesten geboekt. Een streep zetten door het evenement zijn ze niet van plan. "Waarom zouden wij weer stoppen terwijl Fortuna ook speelt met een vol stadion? Dat ligt 20 minuten hiervandaan", aldus de ondernemer.

Lees ook: Burgemeesters zetten streep door 11devande11de

Festijn
Bij het Roermondse café De King gaan ze op kleine schaal ook iets organiseren. Lene Hijl van het café is teleurgesteld dat het grote festijn niet doorgaat. "Buiten corona is de 11devande11de een geweldig evenement, als het voor jou zaak zou plaatsvinden, is dat geweldig. Maar als ik nu de cijfers hoor, dan heb ik begrip voor de beslissing om het te annuleren."

Oproep
Voor vrijdag staat er weer een persconferentie gepland van demissionair premier Mark Rutte en demissionair zorgminister Hugo de Jonge. Paulus vreest nieuwe maatregelen voor de horeca. "De eerste berichten zijn dat de horeca de dupe wordt. Terwijl daar niet de meeste besmettingen plaatsvinden. Ik verwacht dat er een verplichte zitplaats komt en beperkte openingstijden."

Lees ook: GGD: 'Lockdown als mensen zich niet aan coronaregels houden'

Versieringen
Café-eigenaar John Vrolings van café D'r Bok in Heerlen heeft alle carnavalsversieringen weer opgeruimd. Zaterdag zou daar een evenement zijn, maar die is door de carnavalsvereniging afgeblazen. "We waren al bezig met versieren, maar de slingers liggen alweer op zolder", vertelt Vrolings. Op de 11devande11de organiseert hij geen speciale activiteiten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen