Overslaan en naar de inhoud gaan

Geëmigreerde Limburgers organiseren carnaval in Australië

Geplaatst opvrijdag 14 februari 2020 - 17:16

Australië staat niet bepaald bekend als het land waar uitbundig carnaval wordt gevierd. Mogelijk komt daar verandering in. Voor het tweede jaar op rij organiseren twee Limburgers en twee Brabanders down under nu ook vastelaovend.

Vorig jaar vierden honderden liefhebbers carnaval in kroegen in Sydney en Melbourne. Dit jaar wordt Brisbane daaraan toegevoegd.

Nederlandse tradities
Het feest wordt georganiseerd door Dutchies Travel, een online reisbureau. Het idee is vorig jaar ontstaan omdat een aantal medewerkers van het bedrijf graag carnaval wilde vieren, maar geen duur vliegticket naar Nederland wilde kopen. "Dus besloten we om carnaval maar naar Australië te halen", zegt Crissy Ridden van Dutchies Travel.

Verkleedfeest
De Australische carnaval bleek vooral in trek bij Nederlanders die in Australië wonen of backpackers. "Maar tot onze verrassing waren er ook heel wat buitenlandse bezoekers", zegt Ridden. "De niet-Nederlandse bezoekers pakten het erg goed op. Ze vonden zo'n verkleedfeest leuk en leken zich goed te vermaken met de Nederlandse muziek."

Dutch Carnaval
De Vault Bar in Sydney, de Red Eye Bar in Melbourne en Guilty Rogue Bar in Brisbane zullen op 21 en 22 februari volledig in het teken staan van Dutch Carnaval. Uiteraard wordt er dan ook Limburgse en Brabantse carnavalsmuziek gedraaid. "En voor de afwisseling wat internationale muziek", zegt Ridden. Vrijwel iedereen komt verkleed. In Limburg wordt er jaarlijks veel moeite gedaan om tijdens de vastelaovend goed voor de dag te komen. Maar wat is het populairste pèkske in Australië? "De variatie was groot. Er was niet écht een pak dat vaker terug kwam. Er zijn ook maar weinig carnavalswinkels hier", zegt Ridden. "Mensen moeten dus creatief zijn en op een andere manier aan hun pakje komen."

Nederlandse tradities
De vastelaovend is overigens niet de enige Nederlandse traditie die in Australië wordt gevierd. Het reisbureau organiseert ook nieuwjaarsduiken en feesten op Koningsdag.

Kijk voor meer Vastelaovesnieuws op L11Alaaf

Deel dit bericht via
Overzicht
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen