Overslaan en naar de inhoud gaan

'Geef carnaval en schutterijen lager btw-tarief'

Geplaatst opdinsdag 23 april 2019 - 16:46

De VVD in de Tweede Kamer wil dat carnavalsverenigingen, harmonieën en schutterijen het lage btw-tarief van 9 procent mogen hanteren in plaats van de nu geldende 21 procent.

Volgens VVD-Kamerlid Thierry Aartsen uit Breda is volkscultuur ook cultuur en verdient het eenzelfde status en behandeling als opera, musea en theaters.

De VVD vindt het niet terecht dat de Belastingdienst nu onderscheid maakt. Als carnavalsverenigingen, harmonieën en schutterijen ook een laag btw-tarief mogen toepassen, valt dat gunstig uit voor publiek en de verenigingen zelf. De entreeprijzen voor evenementen kunnen dan omlaag, of in het geval de entreeprijzen gelijk blijven, kunnen de verenigingen hun clubkas beter spekken voor volgende activiteiten.

Kamervragen
Aartsen heeft dinsdag, samen met fractiegenoot Helma Lodders, Kamervragen hierover gesteld aan Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Ze willen dat zij het geldende tarief voor ‘volkscultuur’ gelijkschakelt met andere vormen van cultuur.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen