Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedupeerde reizigers Hellas Travel naar de rechter

Geplaatst opwoensdag 22 juli 2015 - 16:12

Gedupeerde passagiers van Geleense touroperator Hellas Travel die hun vakantie op het Griekse eiland Corfu in rook zagen opgaan, stappen naar de rechter om het geld dat zij hebben betaald voor hun vliegtickets terug te krijgen.

Dat bevestigt algemeen directeur Tjitze Noorderhaven van het claimbureau EUclaim naar aanleiding van berichtgeving op de website van TravMagazine.

'Lastig'
Aegean Airlines, die de vluchten naar Corfu zou uitvoeren, annuleerde vorige week alle reizen omdat Hellas Travel de luchtvaartmaatschappij niet meer kon betalen. Zo'n 350 vakantiegangers zijn gedupeerd. De advocaat van Hellas Travel zei toen dat het lastig wordt om het geld terug te krijgen.

'Grote kans op gelijk'
Maar de mensen hebben op basis van een Europese verordening wel degelijk recht op compensatie van Aegean Airlines, stelt Noorderhaven van EUclaim. Hij zegt dat de kans groot is dat de rechter de gedupeerden in het gelijk stelt. ,,Er zijn al veel rechterlijke uitspraken geweest in soortgelijke zaken.'' De procedure kan gewoon bij een Nederlandse rechtbank worden gevoerd. Inmiddels hebben zich vijftien gedupeerde vakantiegangers bij EUclaim gemeld. Noorderhaven gaat ervan uit dat dat er meer zullen worden.

Sterke daling
Hellas Travel huurde tegen een vaste prijs vliegtuigen van Aegean Airlines, maar zag door de Griekse financiële crisis het aantal boekingen de laatste tijd sterk dalen terwijl ook veel mensen hun reis annuleerden vanwege de onzekere situatie in het land. De touroperator kon Aegean Airlines daardoor niet meer betalen. Die besloot vervolgens alle vluchten te schrappen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zomer vakantie strand
350 gedupeerden door geschrapte vluchten van Hellas Travel
Zomer vakantie strand
Aantal boekingen naar Griekenland daalt drastisch
Vliegroute Maastricht-Corfu komt niet van de grond
Reisbureau Hellas Travel uit Geleen over de kop
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen