Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Gedupeerde reizigers Hellas Travel naar de rechter

Geplaatst opwoensdag 22 juli 2015 - 16:12

Gedupeerde passagiers van Geleense touroperator Hellas Travel die hun vakantie op het Griekse eiland Corfu in rook zagen opgaan, stappen naar de rechter om het geld dat zij hebben betaald voor hun vliegtickets terug te krijgen.

Dat bevestigt algemeen directeur Tjitze Noorderhaven van het claimbureau EUclaim naar aanleiding van berichtgeving op de website van TravMagazine.

'Lastig'
Aegean Airlines, die de vluchten naar Corfu zou uitvoeren, annuleerde vorige week alle reizen omdat Hellas Travel de luchtvaartmaatschappij niet meer kon betalen. Zo'n 350 vakantiegangers zijn gedupeerd. De advocaat van Hellas Travel zei toen dat het lastig wordt om het geld terug te krijgen.

'Grote kans op gelijk'
Maar de mensen hebben op basis van een Europese verordening wel degelijk recht op compensatie van Aegean Airlines, stelt Noorderhaven van EUclaim. Hij zegt dat de kans groot is dat de rechter de gedupeerden in het gelijk stelt. ,,Er zijn al veel rechterlijke uitspraken geweest in soortgelijke zaken.'' De procedure kan gewoon bij een Nederlandse rechtbank worden gevoerd. Inmiddels hebben zich vijftien gedupeerde vakantiegangers bij EUclaim gemeld. Noorderhaven gaat ervan uit dat dat er meer zullen worden.

Sterke daling
Hellas Travel huurde tegen een vaste prijs vliegtuigen van Aegean Airlines, maar zag door de Griekse financiële crisis het aantal boekingen de laatste tijd sterk dalen terwijl ook veel mensen hun reis annuleerden vanwege de onzekere situatie in het land. De touroperator kon Aegean Airlines daardoor niet meer betalen. Die besloot vervolgens alle vluchten te schrappen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zomer vakantie strand
350 gedupeerden door geschrapte vluchten van Hellas Travel
Zomer vakantie strand
Aantal boekingen naar Griekenland daalt drastisch
Vliegroute Maastricht-Corfu komt niet van de grond
Reisbureau Hellas Travel uit Geleen over de kop
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen