Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedumpte python op sterven na dood

Geplaatst opzaterdag 4 mei 2019 - 13:26

Het gaat niet goed met de koningspython die vrijdag in Eijsden is gevonden. De slang overleeft het avontuur in de buitenlucht mogelijk niet.

Dat zegt de Dierenambulance Limburg Zuid tegen L1.

Gedumpt
De gele koningspython werd gisteren samen met een tijgerpython gevonden door voorbijgangers in Eijsden. De dierenambulance vermoedt dat de slangen gedumpt zijn door hun eigenaar. "Er heeft zich vooralsnog niemand gemeld de zijn slangen kwijt is." De dierenambulance haalde de dieren vrijdag op in Eijsden en liet ze onderzoeken.

Longontsteking
Het onderzoek door een dierenarts wijst uit dat de slang een ernstige longontsteking heeft. De slang heeft medicatie gekregen. Volgens dierenambulance zijn de komende dagen cruciaal voor het dier. "De vraag is of hij zijn verblijf buiten overleeft", aldus Marian van Keulen van de dierenambulance.

Opvang
Intussen hebben zich verschillende mensen gemeld bij de Dierenambulance Limburg Zuid die de slangen onderdak willen geven. De dierenambulance gaat voorlopig nog niet in op deze voorstellen. "We zijn wettelijk verplicht de dieren twee weken lang te verzorgen en pas daarna zoeken we een geschikte opvang", zegt Marian van Keulen. "We willen ook zeker weten dat de dieren een goede thuis krijgen."

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur een foto en win prijzen. Deadline: 5 mei.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen