Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedumpte koningspython maakt het weer beter

Geplaatst opdinsdag 7 mei 2019 - 17:38

De gele koningspython, die vrijdag in Eijsden is gevonden, is aan de beterende hand.

Dat zegt Marian van Keulen van de Dierenambulance Limburg Zuid.

Eigenaar spoorloos
Het dier werd afgelopen vrijdag samen met een tijgerpython gevonden door wandelaars in Eijsden. De slangen zijn daar waarschijnlijk door hun eigenaar gedumpt."We hebben nog geen idee van wie de dieren zijn", aldus Van Keulen. Wel hebben zich al veel mensen gemeld die de slangen willen hebben.

Longontsteking
De gele koningspython was er slecht aan toe. Het dier had volgens de dierenarts een ernstige longontsteking. De slang ligt nu onder een warmtelamp en krijgt antibiotica. Ze is er nu al een stuk beter aan toe dan afgelopen weekend.

Lees ook: Gedumpte python op sterven na dood

Nieuw thuis
Wat er met de dieren gaat gebeuren, wordt later bekeken. Eerst moeten ze alletwee van hun verblijf in de buitenlucht hersteld zijn. Daarna kan het zijn dat ze een nieuw thuis krijgen bij een slangenliefhebber, of ze blijven in het bezit van de Dierenambulance, die zelf ook permanent enkele slangen huisvest.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen