Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedumpte koningspython maakt het weer beter

Geplaatst opdinsdag 7 mei 2019 - 17:38

De gele koningspython, die vrijdag in Eijsden is gevonden, is aan de beterende hand.

Dat zegt Marian van Keulen van de Dierenambulance Limburg Zuid.

Eigenaar spoorloos
Het dier werd afgelopen vrijdag samen met een tijgerpython gevonden door wandelaars in Eijsden. De slangen zijn daar waarschijnlijk door hun eigenaar gedumpt."We hebben nog geen idee van wie de dieren zijn", aldus Van Keulen. Wel hebben zich al veel mensen gemeld die de slangen willen hebben.

Longontsteking
De gele koningspython was er slecht aan toe. Het dier had volgens de dierenarts een ernstige longontsteking. De slang ligt nu onder een warmtelamp en krijgt antibiotica. Ze is er nu al een stuk beter aan toe dan afgelopen weekend.

Lees ook: Gedumpte python op sterven na dood

Nieuw thuis
Wat er met de dieren gaat gebeuren, wordt later bekeken. Eerst moeten ze alletwee van hun verblijf in de buitenlucht hersteld zijn. Daarna kan het zijn dat ze een nieuw thuis krijgen bij een slangenliefhebber, of ze blijven in het bezit van de Dierenambulance, die zelf ook permanent enkele slangen huisvest.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen