Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedumpte konijnen in Venlo gered van wisse dood

Geplaatst opmaandag 24 december 2018 - 7:19

Konijnen zien de kerstdagen meestal met angst en beven tegemoet. Maar zeven jonge tamme konijntjes die in de buurt van Venlo zijn gevonden, eindigen in ieder geval niet als maaltijd.

De jonge diertjes waren achtergelaten in 't Jaomerdal, niet ver van kinderboerderij Onze Beestenboel.

Gemakkelijke prooi
Medewerkers van die kinderboerderij haalden de dieren uit het bos, waarmee de konijntjes werden gered van een wisse dood. Tamme konijnen maken geen kans in de vrije natuur, en zijn een gemakkelijke prooi voor vossen en andere roofdieren.

Gewond
Al blijft de konijntjes een vossenmaag of de pan gespaard, voor één dier is de toekomst nog twijfelachtig. Dat dier was al te grazen genomen door een hond, en vecht nu voor zijn leven.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen