Overslaan en naar de inhoud gaan

Gedroomde aanwinst laat Fortuna Sittard zitten

Geplaatst opvrijdag 16 augustus 2019 - 16:22

Het huwelijk tussen José Rodríguez (24) en de Duitse middenmoter FSV Mainz is voorbij. De middenvelder heeft zijn contract laten ontbinden. Dat zet de deur naar het geïnteresseerde Fortuna Sittard open, maar tot een transfer lijkt het niet te komen.

Rodríguez, die afgelopen seizoen op huurbasis in Sittard speelde, heeft gekozen voor een contract bij Málaga. Die club komt uit op het tweede niveau in Spanje.

Financieel aantrekkelijker
Het enige dat Málaga en de Spaanse middenvelder scheidt, is een handtekening. Naar verwachting komt de transfer vrijdag of zaterdag rond. Dat is een hard gelag voor Fortuna Sittard, dat maandenlang werkte aan de komst van de verdedigende middenvelder en zelfs bijna rond was. Op het moment dat beide partijen elkaar tot de laatste details genaderd waren, kwam Málaga echter tussenbeide. Die club kwam naar verluidt met een aanbod dat financieel aantrekkelijker was. Daarnaast vindt het voor zijn familie prettiger om in thuisland Spanje actief te blijven.

Stofzuiger uit Villajoyosa
De stofzuiger uit Villajoyosa maakte afgelopen seizoen de nodige indruk in Sittard, ondanks een aantal onhandige acties die leidden tot rode kaarten. Hij werd door de technische staf gezien als een verlengstuk in het veld en was één van de spelers die het onervaren Fortuna Sittard bij de hand nam. Rodríguez kwam tot 28 wedstrijden en was daarin tweemaal trefzeker.

Supporter van Fortuna
Via Instagram neemt de middenvelder afscheid van Fortuna Sittard. "Ik wil de club bedanken voor alles. Na jaren was ik weer gelukkig. Ik wil de trainers, voorzitter en managers bedanken, maar vooral de supporters. Een erg gelukkige periode in mijn leven komt ten einde. Ik hoop deze kleuren ooit opnieuw te mogen dragen. Vanaf vandaag ben ik een supporter van Fortuna Sittard."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen